EXPO İÇİN 2020 PLANI

Güncelleme Tarihi:

EXPO İÇİN 2020 PLANI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 11:04

AK Parti Antalya Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Köse, 1.8 milyar TL kaynak aktarılan EXPO 2016 sergi alanının nasıl değerlendirileceği ile ilgili Hürriyet’e konuştu.Köse, 1121 dönümlük alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi için hazırlık yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

ANTALYA Aksu İlçesi’nde 1121 dönüm alan üzerine 1.8 milyar TL kaynak aktarılarak hizmete açılan çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016 sergi alanının nasıl değerlendirileceği ile ilgili tartışmalara son noktayı AK Parti Antalya Milletvekili Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) Mustafa Köse koydu.

ASIL PLAN 2020’DE

EXPO 2016 sergi alanının hiçbir şekilde kaderine terk edilmediğini, aksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanda yürütülen çalışmalarla ilgili bizzat bilgi aldığını kaydeden Köse, “EXPO alanında geçici çalışmalar yürütülüyor. Asıl planlama 2020 itibariyle yapılacak” diye konuştu.

BAKAN GÖZLEM YAPTI

1121 dönümlük alanın yeni yıl itibariyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredileceğini vurgulayan Köse, “Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy alanda tespitler yapmıştı. Şimdi orası için özel bir proje çalışması yapılacak. Bakanlığa yapılacak devir işleminden sonra süreç hızlanacak” dedi.

HIZLI HAREKET EDİLECEK

Haberin Devamı

EXPO alanın doğru şekilde değerlendirilmesi konusunda ciddi bir hassasiyet oluştuğunu söyleyen Köse, şöyle devam etti: “Bu ala gerçekten çok büyük bir yatırım yapıldı. Yeni planlama konusunda da hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Bakanlığımızın burayı en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyoruz.”

ENDİŞEYE GEREK YOK

“Birtakım eleştiriler elbette olabilir. Bizim tek amacımız var Antalya’nın hak ettiği hizmeti alması. Bunun için de sürekli planlama ve ilgili bakanlıklarla görüşme halindeyiz. EXPO’nun geleceği ile ilgili kimsenin endişe etmesine gerek yok. EXPO alanı kentimize hizmet etmeye devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!