Eş zamanlı kültür-sanat buluşması

Güncelleme Tarihi:

Eş zamanlı kültür-sanat buluşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 13:48

Eş zamanlı kültür-sanat buluşması

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ARALARINDA Antalya'nın da yer aldığı '3'üncü Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması' yarın 7 ilde eş zamanlı başlayacak. Buluşma, 11 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.

Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) düzenlenen basın toplantısında, 7 gün sürecek '3'üncü Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması'nın programı hakkında bilgi verildi. ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, etkinliğin Antalya ayağının ressam Nadire Sönmez'in 'Akdeniz Renkleri' adlı resim sergisiyle başlayacağını, etkinliklerin kitap tanıtımı ve imza günleri, 'Atatürk ve Sanat', 'Yörük Kültürü' konulu söyleşiler, şiir ve müzik dinletileri ile zenginleştirileceğini açıkladı.

Cahit Çakcıl, 2 yıl önce Mersin, Tarsus ve Antakya'da kültür-sanat kurumlarının ortak çalışmasıyla ortaya çıkan ve 'Akdeniz Kültür Buluşması' projesini hayata geçiren Akdeniz Sanat Oluşumu'na (ASO) bu yıl Antalya'nın da dâhil edildiğini hatırlattı. Çakcıl, projenin Bosna-Hersek, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'tan sanatçıların da katılımıyla uluslararası düzeye ulaştığını, gerçeklerden kopmadan halkla sanat arasında düzeyli bir etkileşim oluşturduğunu ifade etti. Çakcıl, "Proje, genç sanatçılarımıza da kendilerini geliştirme olanağı sunacak. Sevgi, barış, dostluk ve dayanışma bağlarını güçlendirecek" dedi.

ANSAN sanat galerisi ve bahçesinde 11 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek etkinliklerin sunumunu ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl üstlenecek. Yavuz Ali Sakarya, Nadire Sönmez, Nuri Erkal, Kamile Yılmaz, Sibel Karakız, Giray Ercenk, Rukiye Benek konuşmacı olarak katılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!