Ercengiz, Gül ve Sözen yeniden aday

Güncelleme Tarihi:

Ercengiz, Gül ve Sözen yeniden aday
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 16:35

Ercengiz, Gül ve Sözen yeniden aday

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CHP genel merkezinin yaptığı değerlendirme sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yeniden aday gösterildi.

CHP genel merkezinde yapılan Parti Meclisi toplantısının ardından 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin bazı il, ilçe ve beldelerin belediye başkan adayları belirlendi. Mevcut belediye başkanları da adaylar arasında yer aldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, partilerinden yeniden belediye başkanlığına aday gösterildi.

BAŞKAN ERCENGİZ: HALKIMIZIN KARŞISINA PROJELERİMİZLE ÇIKACAĞIZ

Aday gösterilmesiyle ilgili değerlendirme yapan Ali Orkun Ercengiz, "Aday adaylığı müracaatımızı yapmıştık. Parti Merkez Yürütme Kurulumuz ve Parti Meclisimiz adaylığımızı onayladı. Geçen 4.5 yıl içerisinde Burdur daha iyi nasıl yönetilebilir, yaptıklarımızla ortaya koyduk. Yeni dönemde de insan odaklı, merkezine insanı koyan, çağdaş yaşanabilir bir kent için halkımızın karşısına projelerimizle çıkacağız. Halkımız teveccüh gösterip, bize yeniden görev verirse elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

BAŞKAN GÜL: BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Başta Genel Başkanımız olmak üzere partimizin temsilciler meclisine, ilimize çok teşekkür ediyorum. Kemerimiz için, bizim için çok büyük bir onurdur. Biliyorsunuz 1.5 yıl önce tekrar partimize geri geldik, katıldık. Bu güzel duyguyu bize yaşattılar. Kemer halkımız da zaten heyecanla bekliyordu. Kemer halkımıza, Türkiye'nin gözdesi olan ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yardımı olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ALİ ORKUN ERCENGİZ KİMDİR?

Ali Orkun Ercengiz, 1973 yılında Burdur'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. 1999 yılında Burdur'da serbest eczacılığa başladı. 2003- 2005 yılları arasında CHP Burdur Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2003 yılından 2011 yılına kadar 15. Bölge Isparta Burdur Eczacı Odası'nda yönetim kurulunda görev yaparken, aynı zamanda Burdur il temsilciliği görevini yürüttü. Türk Eczacıları Birliği kurultay delegeliği ve çeşitli alt komisyonlarda görev aldı. 2011 yılında yürüttüğü çalışmalar neticesinde T.E.B. Merkez Heyeti'nin katkı ve oluruyla 54. Bölge Burdur Eczacı Odası'nın kurucu başkanı olarak atandı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde farklı organlarda görev yaptı. İngilizce ve Almanca bilen Ali Orkun Ercengiz, 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP'nin adayı olarak Burdur Belediye Başkanlığı'na seçildi. Evli olan Ercengiz, 1 çocuk babası.

MUSTAFA GÜL KİMDİR?

Mustafa Gül, 1961 yılında Kemer'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kemer'de, lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. 1995- 1998 arası Güreş Federasyonu Asbaşkanlığı yaptı. Sivil toplum örgütlerinde kurucu başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulundu. İş hayatına turizm işletmeciliğiyle başladı ve halen devam ediyor. 1994- 1999 döneminde CHP'den aday olup Kemer Belediye Başkanlığı görevini yaptı. 10 yıl aradan sonra MHP'den Belediye Başkanı seçildi ve 2009- 2014 döneminde görev yaptı. 2014 seçimlerinde yine MHP'den Belediye Başkanlığına seçilerek 3. dönemine seçilmiş oldu. 2016 yılında MHP'den istifa eden Mustafa Gül, 2017 yılı mayıs ayında yeniden CHP'ye transfer oldu. Halen CHP'den Belediye Başkanlığı görevine devam eden Mustafa Gül, evli ve 4 çocuk babası.

BAŞKAN SÖZEN ÜÇÜNCÜ DÖNEM İÇİN ADAY

Şükrü Sözen, 1964 yılında Manavgat'ta doğdu. İlk eğitimini Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise eğitimini ise 1975- 1981 yılları arasında İzmir Özel Fatih Koleji'nde tamamladı. Vatani görevini 1984 yılında İzmit Gölcük'te bitiren Şükrü Sözen, daha sonra ticaret hayatına atıldı. Sözen Ailesi'ne ait şirketlerde uzun yıllar faaliyetlerde bulundu. Dedesi Şükrü Sözen 17 yıl, babası İbrahim Sırrı Sözen 10 yıl süreyle Manavgat Belediye Başkanlığı görevini yapan Şükrü Sözen, 2009 ve 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak Manavgat Belediye Başkanı seçildi. Başkan Sözen, evli ve 2 çocuk babası.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!