Engelleri aşıp zafere koştular

Güncelleme Tarihi:

Engelleri aşıp zafere koştular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 16:13

Engelleri aşıp zafere koştular

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin 'Engelleri Aşarak Zafere Koşanlar' adıyla düzenlediği etkinlikte, engellerine rağmen hayattan kopmayarak kariyer sahibi olan engelli bireyler, ilçede eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Kepez Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelleri aşarak kariyer sahip olan engellileri Kepez ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilerle bir araya getirdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Engelleri Aşarak Zafere Koşanlar' etkinliğine Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı Başkanı Gülcan Ay, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı Başkanı Gülcan Ay, Dünya Engelliler Günü'nün 1992 yılında Birleşmiş Milletler(BM) tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Dünya nüfusunun 7 milyar, engellilerin ise 1 milyar nüfusla dünyanın dezavantajlı grubu olduğunu belirten Ay, Türkiye'de 9 milyon engelli olduğunu kaydetti.

GÜZEL PROJELER ÜRETİYORUZ

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da her zaman engellilerin yanında olduklarını söyledi. Dünyadaki engelli oranının yüzde 10, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 12 olduğuna değinen Özsoy, “Bu oran yaklaşık 8 ila 9 milyon kişiye tekabül etmektedir. Türkiye'deki engelli sayısı bir kişi dahi olsa toplum olarak oturup engellilerle ilgili empati yapmamız gerekmektedir. Dünyanın renklerini göremediğimizi, sevdiklerimizin sesini duyamadığımızı, konuşamadığımızı, yürüyüp koşamadığımızı düşünmeli ve bunun empatisini yapmalıyız. Sadece belediyelerin değil, insanım diyen herkesin engelli vatandaşlarımızın yanı başında olması gerektiği inancındayım" dedi.

BAŞARIYA KOŞANLAR

Etkinliğe, otizimli piyanist Sıtkı Taylan Hartavi, AÜ Engelli Koordinasyon Birim Sorumlusu bilgisayar yazılım uzmanı görme engelli Sarper Arıkan, AÜ Grentoloji uzmanı bedensel engelli Berkay Engin, paralimpik komite tekerlekli sandalye dans sporu Avrupa şampiyonu, milli dansçı bedensel engelli Abdülkadir Ünal, tiyatro sanatçısı bedensel engelli Erman Eranıl, tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu bedensel engelli Cavit Torun, Antalyaspor tarihinin ilk ve tek kadın paralimpik sporcusu milli Okçu ve dünya üçüncüsü bedensel engelli Zehra Özbey Torun ve Türkçe öğretmeni görme engelli Selami Çiftçi katıldı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Başarıya nasıl ulaştıklarını anlatan katılımcılar, alanlarıyla ilgili gösteriler yaptı. Etkinlikte, 3 Aralık doğumlu AÜ Grentoloji uzmanı Berkay Engin'e de sürpriz doğum günü düzenlendi. Katılımcılara Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy tarafından teşekkür plaketi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!