Enerji sektörü Antalya'da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Enerji sektörü Antalyada buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 15:58

Enerji sektörü Antalya'da buluşacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANFAŞ tarafından düzenlenen Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı (ENEREX Antalya) 27-29 Şubat 2020 tarihlerinde enerji sektörü temsilcilerini Antalya'da buluşturacak.
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Antalya'da tüm kurum ve kuruluşlarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının artması ve enerji dönüşümünün sağlanmasına öncülük etme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Bu kapsamda ENEREX Antalya'yı düzenlediklerini belirten Bıdı, fuar ekibinin çalışmalarının kapsamlı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Ali Bıdı, “Antalya enerjinin de başkenti olacak" dedi.
ENEREX Antalya'nın müşteri odaklı bir fuar olacağını belirten ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, şu bilgileri verdi: "Turizmin, tarımın ve uzun zamandır ticaretin de en önemli merkezi olan Antalya'da en fazla ihtiyacımız olan enerjidir. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında oldukça ilerlemişken biz de 12 ay güneş gören kentimizde düzenleyeceğimiz fuarımızla enerji verimliliği ve dönüşümüne vurgu yapmak istedik. Bireysel ve kurumsal tüketiciler açısından son derece önemli ve faydalı olacak. Katılımcılar enerji ile ilgili aradığı çözümlere doğrudan ulaşabilecek."
Son yıllarda artan enerji maliyetlerinin özellikle turizm ve endüstri sektöründe olumsuz bir etkisi olduğunun altını çizen Ali Bıdı, "Düşük maliyetli enerji üretimi ve enerji verimliliğinin önemine yönelik bir fuar olmasını amaçladık. Fuarımıza turizm işletmeleri yoğun ilgi gösteriyor. Sadece Akdeniz Bölgesi'ni değil tüm ülkeyi kapsayacak ENEREX Antalya fuarında alanında uzman sektör paydaşları da yerini alacak" diye konuştu.
ENEREX Antalya'nın turizm sektörünün büyük sorunu olan enerji verimliliği ile ilgili birçok oturum ve konferans yapılacağını vurgulayan Bıdı, "Enerji konusunda dışa bağımlı olan ülkemizin yerli kaynakların kullanılması ile hem dışa bağımlılığı azalacak hem de sektörlere sürdürülebilir ve rekabetçi ortamların sağlanacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!