Emekli öğretmene tören ayıbı

Güncelleme Tarihi:

Emekli öğretmene tören ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 12:15

Emekli öğretmene tören ayıbı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, emekli olan öğretmenlere verilen Hizmet Şeref Belgesi'nin her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde takdim edildiği törene çağrılmayan ve Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden telefonla aranıp, bir memurdan belgesini alan 30 yıllık öğretmen ve okul müdürü Erhan Bilgenoğlu, "Şık olmadı" dedi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 1989 yılında öğretmen olarak mesleğe başlayan ve 1992'den itibaren de Döşemealtı ilçesi Bademağacı İlkokulu'nda idarecilik ve okul müdürlüğü görevlerinde bulunan Erhan Bilgenoğlu, temmuz ayında 30 yıldır yaptığı mesleğinden emekli oldu. Bilgenoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, illerde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlenen veya müdürlüklerde gerçekleştirilen organizasyonlarla emekli olan öğretmenlere verilen Hizmet Şeref Belgesi'nin, bir memur tarafından takdim edilmesine tepki gösterdi.

Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Hizmet Şeref Belgesi'ni alması için arandığında, güzel bir şekilde giyindiği ve törenle teslim edileceğini zannettiğini belirten Bilgenoğlu, “30 yıl öğretmenlik ve müdürlükten sonra Temmuz 2018'de emekliye ayrıldım. Emekli olan ve görevini başarıyla yapanlara Hizmet Şeref Belgesi verilir. Bu belge 24 Kasım törenlerinde verilir ve ilgililer törene davet edilir. Döşemealtı ilçesinde bu yıl emekliye ayrılan tek okul müdürüyüm. Çünkü 3600 ek gösterge yüzünden birçok öğretmen ve memur emeklilik istemedi. 24 Kasım'da Hizmet Şeref Belgesi'ni en azından ilçe milli eğitim müdüründen alacağım diye düşünürken, bir memur beni aradı. Tebellüğ belgesi karşılığında belgeyi aldım. Ne müdür, ne müdür yardımcısı nezaketen odasına davet etti. Muhatap olacak bir amirim bile yoktu" diye konuştu.

Hizmet Şeref Belgesi'ni öğrencileri önünde almayı da arzu ettiğini belirten Bilgenoğlu, “Şık olmadı yani. Çok zoruma, gücüme gitti bu duyarsızlık. Elbette yoğunluğa, emekliye ayrılanların çokluk durumuna göre imza karşılığı da verebilirsiniz ama bunun için en azından 1 özlük- personel şube müdürünü görevlendirip belgesini verir, bir çay içilir gönderirsin. Mevzuatta bu belgenin nasıl verileceği de 22'nci maddede açıkça belirtilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!