ELMALI'DAKİ AFETTEN DERS ALMADIK

Güncelleme Tarihi:

ELMALIDAKİ AFETTEN DERS ALMADIK
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 10:31

Elmalı'da onlarca dekar sera alanını çamura gömen, 6 milyon TL’lik zarara neden olan sel felaketi sonrası DSİ tarafından başlatılan ‘taşkın önleme’ projesi imza krizine takıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Elmalı ilçesinde ve konut ve onlarca dekar sera alanı çamura gömen sel felaketi sonrası Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan taşkın önleme çalışmaları imza krizine takıldı. Kamu kurumlarının elini kolunu bağlayan krizin ayrıntılarını Hürriyet’e anlatan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, çok sert konuştu.

PROJE HAZIR

Son yaşanan sel felaketinde yaklaşık 6 milyon TL’lik zarar meydana geldiğini hatırlatan Öztekin, şöyle dedi: “Felaket sonrası devletin tüm kurumları harekete geçti. Gerekli yardımların yanı sıra DSİ özel bir taşkın önleme projesi hazırladı. Projenin yürütülebilmesi için DSİ’nin özel mülkiyetlerin bir bölümünde çalışma yapması gerekiyordu.”

GERÇEKLERİ GÖRÜN

“Felaket sonrası mülk sahipleri imza vermeyi kabul etti. Fakat acılar dinince, iş ciddiye binince imza verecek tek kişi bulamadık. Kimse yüzümüze bakmadı. Bu zihniyetle yeni afetlerin yaşanmasının önüne geçemeyiz. Yine yağmur yağar, yine sel olur ve biz yine çamurun içinde vatandaşa hizmet götürme mücadelesi veririz. İnsanımızın artık bazı gerçekleri görmesi gerekiyor.”

KANUNLA ÇÖZÜLSÜN

Haberin Devamı

Tüm çabalara rağmen mülk sahiplerini ikna edemediklerini anlatan Öztekin, “Tek çare devletin masaya yumruğunu vurup kanunla işi çözmesi. Çünkü bu proje için başka yol yok. Kamulaştırma yöntemini seçseniz ona da devletin kaynağı yetmez. Biz ilgili tüm birimlere konuyu aktardık. Elimiz kolumuz bağlı şekilde yeni bir felaketin yaşanmasını beklemek istemiyoruz. Pazar günü yine bölgede sel yaşandı. Herkes her şeyin farkında. Artık harekete geçilmeli” dedi.

KÖSE VE TAŞ UYARMIŞTI

Yaşanan felaketten hemen sonra Hürriyet’e konuşan AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Köse, DSİ projesinin uygulanabilmesi için vatandaştan olur alınması gerektiğinin altını çizerken, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Biz yaraların sarılması için elimizden geleni yapıyoruz. Tabi buradaki sorunun çözümü için özel bir proje gerekiyor. Bunun için de bölge sakinlerinin onayına ihtiyacımız var” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!