Eğitim Bir Sen'den şiddete kınama

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Bir Senden şiddete kınama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 11:59

Eğitim Bir Sen'den şiddete kınama

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AYDIN'da öğretmene yönelik şiddeti kınayan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitimciye saldırmanın bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Mustafa Çoban, Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir velinin, kızını dövdüğünü iddia ettiği N.B. isimli öğretmeni darp etmesine tepki gösterdi. 15 Temmuz İlkokulu'nda gerçekleşen olayda aldığı yumruk darbeleri ile dengesini kaybederek merdivenlerden yuvarlanan ve başını kalorifer peteğine çarparak yaralanan meslektaşına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Çoban, “Şiddetle bir sonuca varılamaz. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar geleceklerini de yok ediyor. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir" diye konuştu.

'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Öğretmene saldıran kişinin serbest bırakılmasının düşündürücü olduğunu belirten Çoban, yargıya intikal eden konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirten Başkan Çoban, “Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır. Eğitim öğretim kurumlarında güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Bugün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması velilerimizin ihmalkâr davranması Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır" dedi.

'EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLMELİ'

Milli Eğitim Bakanlığını daha fazla gecikmeden bu sorunu kökten halledecek tedbirleri almaya çağıran Mustafa Çoban, öğretmenlerin kendini bilmezlerin hedef tahtası olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi. Çoban sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz diyoruz ki zalimin zulmü sükut sayesinde yurtlanır. Soruyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenine sahip çıkması için daha kaç öğretmenin hakarete uğraması, kaç öğretmenin dayak yemesi, kaç öğretmenin ölmesi gerekmektedir? 23 Ekim'de açıklanan vizyon belgesinde öğretmene karşı şiddetin önlenmesine yönelik hukuki ve idari düzenlemelerle, alınacak tedbirlerin kapsamlı olarak planlandığı eğitimde, şiddeti önlemeye yönelik eylem planı bir an evvel hayata geçirilmelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!