Dünya sanatçıları Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Dünya sanatçıları Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 12:28

Dünya sanatçıları Antalya'da

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RESSAM Salih Yön küratörlüğünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Resim Kampı ve Sanat Kolonisi' Antalya'da başladı.

Kaleiçi'ndeki ATSO Evi'ndeki 'Uluslararası Resim Kampı ve Sanat Kolonisi' Türkiye, Romanya, KKTC, Azerbaycan, Kuveyt ve İran'dan resim ve çini sanatçılarının katılımıyla başladı. Atatürk Parkı'ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde bir araya sanatçılar Alexanra Bacıu, Asim Resuloğlu, Berrin İlhan, Feridun Işıman, Gülay Yüksel, İbrahim Kocaoğlu, Mahmoud Ashkanani, Maryam Mırzaaghaee, Morteza Mottaghi, Orhan Cebrailoğlu, Osman Altıntaş, Salih Yön, Savaş Simitli, Şeyda Aydın, Zehra Sengir çalıştayın içeriği hakkında bilgilendirildi.

Etkinlik süresince resim ve çini çalışmaları yapacak olan sanatçılar, üretecekleri eserleri 24 Kasım Cumartesi günü ATSO Evi'nde sergileyecek. Sanatçı Orhan Cebrailoğlu da canlı performansla çalıştayda yer alacak.

Ressam Salih Yön, çalıştayın amacının sanatın ve sanatçının desteklenmesini sağlamak, sanat sevgisinin toplum geneline yayılmasına katkıda bulunmak, Antalya'ya resim ve heykel müzesi kazandırmak olduğunu açıkladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!