DÖNÜŞÜM DEĞİL REZALET

Güncelleme Tarihi:

DÖNÜŞÜM DEĞİL REZALET
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 10:22

Burası Isparta’nın en büyük atık toplama merkezi. Geri dönüşüm için toplanan yüzlerce ton atık çevreye saçılmış. Depolama alanı dışına taşan çöp yığınları hem çevre, hem de görüntü kirliliğine neden oluyor.

Haberin Devamı

ISPARTA Hurdacılar Sitesi’nde Isparta Belediyesi adına faaliyet gösteren atık toplama merkezi tam bir çevre felaketine neden oldu. Yüzlerce ton atığı düzensiz ve kontrolsüz biçimde çevreye saçan firma, faaliyet alanın dışına çıkarak hem çevre hem de görüntü kirliliğine neden oluyor.

ATIKTLAR HER YERDE

Bölge sakinleri atık dağlarının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, “Söz konusu firma belediyenin atık toplama merkezi olarak çalışıyor. İlk başlarda her şey düzenliydi ancak daha sonra iş çığırından çıktı. Her türlü atık depolama alanın dışına atılmaya başlandı. Üstelik bu atıklar düzensiz biçimde çevreye saçılıyor” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM DEĞİL REZALET

DİKKATE ALINMADIK

Haberin Devamı

Merkez çevresinin böcek ve fare yuvası haline geldiğini belirten bölge sakinleri şöyle devam etti: “Biz yetkili kurumları defalarca uyardık. Merkezin insan sağlığını ve çevre güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdik. Ancak aylardır rezaletle ilgili hiçbir doğru adım atılmadı. Eğer önlem alınmazsa sorun içinden çıkılmaz bir hal alacak.”

TEKNİK AKSAKLIK!

Ortaya çıkan görüntü ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan COSSE Geri Kazanım Merkezi yetkilisi Uğur Firez, “Bazı teknik aksaklıklar nedeniyle sorunlar yaşıyoruz. O yüzden bazı bölümlerde tesisin dışına taştığımız doğru. Sorunun giderilmesi ve atıkların düzenli hale getirilmesiyle ilgili derhal çalışma başlatacağız. Ancak şikâyetlerin de art niyetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

GEREKEN YAPILACAK

Merkezin durumu ve yapılan denetimlerle ilgili Hürriyet’e konuşan Isparta Belediyesi yetkilileri, şu bilgileri aktardı: “Bu merkez belediyemizin açtığı ihaleyi kazanarak faaliyete başladı. Yani Belediyemizle direk bağlantısı yok. Ancak konuyla ilgili şikâyetleri derhal dikkate alarak konuyla ilgili gereken çalışma başlatılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!