Dolaştığı ülkeleri kitap yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dolaştığı ülkeleri kitap yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 10:42

Dolaştığı ülkeleri kitap yaptı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - Antalyalı öğretmen Reşide Okudur, gezdiği ülkelerdeki izlenimlerini 'Dünyanın 12 Yüzü'ne Yolculuk' adıyla kitap haline getirdi.

Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşen 'Dünyanın 12 Yüzü'ne Yolculuk' adlı kitabın tanıtım gününe geziseverler yoğun ilgi gösterdi. 5 kıtayı gezen Reşide Okudur, kitabında yer verdiği ülkeleri perdeye yansıttığı fotoğraflarla anlattı. Özellikle gizemli ülkelerden Mısır'ın mutlaka görülmesi gerektiğini belirten Okudur, "Yeryüzünde bir cennet var ise orası da yağmur ormanlarıdır" dedi.

Reşide Okudur, kitabını tanıtırken Singapur'u 'Orkideler kraliçesi', Japonya'yı 'Sakura süslü ülke', Nepal'i 'Dünyanın çatısı', Hindistan'ı 'Tek kelimeyle Hindistan', Mısır'ı 'Nil'in annesi', Çin Seddi'ni 'duvardan yılan', Makedonya'yı 'mavi gözlerin değdiği yer', Saraybosna'yı 'Avrupa'daki kardeşimiz', Arjantin'i 'Tango için Arjantin', Brezilya'yı 'Samba için Brezilya', Şili'yi 'güneşin güne veda öpücüğünü koyduğu yer' olarak tanımladı.

Para biriktirip dünyayı gezen Reşide Okudur, kitabının çıkış noktasını ise "Gezmek, okumak ve yazmak benim en büyük mutluluğum. Bu inançla çevremde ışıldayan gençlerimize bir yol haritası sunmak, heybemde biriktirdiğim anılarımı paylaşmak istedim" diye konuştu. Okudur, ikinci kitabında da birbirlerine zıt ülkeler olan İran ile Küba'yı kaleme alacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!