Çevreyi en iyi anlatanlara ödül

Güncelleme Tarihi:

Çevreyi en iyi anlatanlara ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 10:24

Çevreyi en iyi anlatanlara ödül

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde 'çevre' konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Demre Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir otelin işbirliğinde, öğrencilerde çevre bilinci ve duyarlılığı kazandırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin katıldığı çevre temizliği etkinlikleri yapıldı. Demre Anadolu Lisesi ve 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi. Demre'de 78 okulda eğitim öğretim gören 39 özel eğitim öğrencisinin kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında ilçe çapında 'çevre' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları da düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler için Kaymakamlık Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Benli, proje destekçisi otelin Genel Müdürü Şevki Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.

Yarışmada resim dalında ilkokullarda 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'ndan Makbule Sevinç, ortaokullarda Köşkerler Ortaokulu'ndan Yüksel Akbey, liselerde Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Mustafa Keleş birinci oldu. Şiir dalında ortaokullarda Karabucak Ortaokulu'ndan Havva Palaz, liselerde Özel Ekol Lisesi'nden Kaan Coşkun birinci oldu. Liselerarası kompozisyon dalında Demre Anadolu Lisesi'nden Berkan Kesten birinci oldu. Yarışmada ilk üçe girenlere farklı miktarlarda hediye çeki ve ödülleri verildi.

Törende konuşan Genel Müdür Şevki Yılmaz, "Demre çevresi, doğası, tarihiyle çok farklı bir şehir. Bu farklı güzellikleri birlikte koruyacağız. Geleceğe taşıyacağız. Bu güzel Demre maalesef gereği gibi korunamıyor. Her yer çöplerle dolu. Maalesef insanımız bu konuda gerekli özeni göstermiyor. Başlattığımız bu kampanyayla ilk kez bir plaja mavi bayrak almayı amaçlıyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun da "Dileğim bu projenin amacıma ulaşması. Proje sonunda ilk kez Sülüklü Plajı'nda mavi bayrak dalgalanması. Çevre hepimizin geleceği. Geleceğe sahip çıkmak da hepimizin görevi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!