Başkan Topcu kardeş şehir töreninde

Güncelleme Tarihi:

Başkan Topcu kardeş şehir töreninde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 10:44

Başkan Topcu kardeş şehir töreninde

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ankara'da bir suikasta kurban giden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un da ata yurdu olan Klintsi ile kardeş şehir oluşlarının birinci yılı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Demre ile Klintsi şehrinin kardeş oluşunun birinci yılı dolayısıyla Moskova'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. 2019 yılı Türkiye- Rusya Kültür Günleri kapsamında düzenlenen törene Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Klintsi Belediye Başkanı Oleg Pavloviç, Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlov, Rus- Türk İşadamları Birliği Başkanı Naki Karaaslan, Klintsi şehir idarecileri ve Türk iş insanları katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Rusya- Türkiye dostluğu anlatıldı. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu da konuşmasında, şunları kaydetti:

"Daha önce Klintsi şehrine yaptığım ziyarette, müzedeki Noel Baba'nın heykelinin altında bir yazı vardı. Rehbere sordum. Noel Baba'nın Türkiye'de Patara'da doğduğunu, Demre'de yaşadığını, Demre'de öldüğünü, mezarının da Demre'de olduğu yazıyordu. Evet Noel Baba, Klintsi şehri ve Rusya ile Demre'yi, Türkiye'yi birbirine bağlayan çok önemli bir kültür zenginliği. Benim ilçeme her yıl 300-350 bin Rus turist geliyor. Demre ile Klintsi arasındaki başka bir bağ da hain bir suikasta kurban giden Sayın Andrey Karlov. Biz Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ne giden caddeye Andrey Karlov Caddesi adını vererek, Andrey Karlov'u Demre'de ölümsüzleştirdik. Bugün içinde bulunduğumuz Yunus Emre, Anadolu'dan dünyaya yayılan sevginin, hoşgörünün simgesi. Noel Baba da Anadolu'dan dünyaya yayılan sevgi, hoşgörü, yardımseverliğin bir örneği. Klintsi- Demre kardeşliğinin birinci yılında, bu dostluğun ve kardeşliğin gelişerek devam etmesi en büyük arzum. Bu dostluğun Rusya- Türkiye ilişkilerine, kardeşliğine ve dünya barışına katkı sağlaması en büyük dileğimdir. Daha çok Rus dostumuzu Demre'de görmek en büyük arzumdur."

Andrey Korlov'un eşi Marina Karlov da eşinin en büyük arzusunun Demre'de yerine geldiğini, eşinin adının Noel Baba'nın yanındaki caddede ölümsüzleştirildiğini belirterek, Topcu'ya ve yetkililere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!