CW Enerji'den Diyarbakır'a 2,3 megavatlık güneş santrali

Güncelleme Tarihi:

CW Enerjiden Diyarbakıra 2,3 megavatlık güneş santrali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 10:35

CW Enerji'den Diyarbakır'a 2,3 megavatlık güneş santrali

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren CW Enerji, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde inşa edilen toplam 2,3 megavat kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santralinin (GES) geçici kabulünü tamamladı.

2 bin 310 kWp gücündeki GES projesinde üretimi CW Enerji tarafından gerçekleştirilen 4 bin 400 adet CWT/270Wp-60P, 2 bin 200 adet CWT/250Wp-60P, 2 bin 200 adet CWT/260Wp-60P marka model güneş paneli 39 adet Huawei Sun2000-36 KTL, 25 adet Fronuis Symo 20.0-3-M invertör kullanıldı. CW Enerji'nin yüklenici firma olarak, panel tedariki, mühendislik ve EPC (uygulama) gerçekleştirdiği bu GES projesi 41 günde tamamlandı. Söz konusu projenin 28 Eylül 2018 tarihinde geçici kabulü alınıp, işletmeye hazır hale getirildi.

Projeyle yılda ortalama 2 bin 21 hanenin elektriği yenilenebilir enerjiyle karşılanabilecek. Yılda yaklaşık 2 bin 86 ton karbondioksit (CO2) ve 8 ton kükürt dioksit (SO2) gazı ve 3 ton azot oksit (NOx) gazı emisyonunun azaltılması da mümkün olacak. 2.376 kWp gücündeki güneş enerjisi santralinde günde ortalama 9 bin 809 kWp, yılda ortalama 3 milyon 580 bin 500 kWp elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Silvan ilçesinde toplam 2,3 megavat kurulu güce sahip güneş enerji santralini hayata geçirdiklerini söyledi. Tarık Sarvan, güneş enerjisinin geleceğin enerji sisteminin en önemli parçası olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Dünya çapında iklim değişiklikleri ve sınırlı fosil yakıt kaynakları ile karşı karşıya olmamız nedeniyle gelecekte güneş enerjisi diğer enerji kaynaklarımızı takviye etmeye devam etmeliyiz. Uzun dönemi göz önüne alırsak güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerjiye geçiş yapmaktan başka alternatifimiz yok. Güneş enerjisinden yararlanma yolları giderek daha iyi ve daha ucuz oluyor. Bir çok ülke yenilenebilir enerjinin önceliğini kavramış durumda ve kararlı bir şekilde destekleyici programlar başlattılar. Almanya'da güneş enerjisi kullanımı kısmen yasal zorunluluklar nedeniyle hızla artıyor. Hem elektrik üretiminde hem de ısıtmada kullanılabilen güneş enerjisi iklim değişikliklerine yol açan sera gazları salınımı yapmıyor. Biz de ülke olarak çevre dostu, temiz ve sonsuz enerji kaynağı güneş enerjinin kullanımı artırmalıyız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!