ÇOCUKLAR İÇİN BİR TUTAM UMUT

Güncelleme Tarihi:

ÇOCUKLAR İÇİN BİR TUTAM UMUT
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 10:11

Kırsaldaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Bir Tutam Umut’ sloganıyla başlatılan ‘Kardeş Köy Okulu’ projesiyle çocukların zorlu koşullarda eğitime devam edebilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Adıyaman’daki 750 çocuğun ısınma ve okumaya yönelik talepleri için kampanya başlatıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA ile çeşitli illerde yürütülen ‘Kardeş Köy Okulu’ projesiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin giyim, kütüphane, kırtasiye ve spor malzemesi ihtiyaçlarını tedarik eden Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri Platformu, kırsaldaki çocukların yaşam şartlarını, eğitim imkanlarını ve okulların koşullarını iyileştirmek için çalışıyor. Antalya’da hayata geçirilen proje kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Sugözü köyündeki ilkokul ve ortaokullarda bulunan 750 çocuğun ısınma ve okumaya yönelik talepleri için kampanya başlatıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN BİR TUTAM UMUT

BİR TUTAM UMUT
Çocuklar için bot, mont, çanta, atkı, eldiven, bere, yağmurluk, kitap, defter gibi ihtiyaçlarını ‘Bir tutam umut’ sloganıyla sosyal medyada, Lara ve Cumhuriyet Meydanı’nda ‘duyuran gönüllü ekip, gelen malzemeleri öğrencilere ulaştırıyor. Kardeş Okul Sosyal Sorumluluk Projesi’ni hayata geçiren Doğan Elden, amaçlarının eğitim sürecinde yeterli ve eşit imkanlara sahip olmayan kırsaldaki köy okullarına ulaşarak eğitim alanlarını daha iyi şartlara kavuşturmak ve paylaşma duygusunu güçlendirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

GÖSTERİ VE SEMİNERLER
Öğrenciler için tiyatro, atölye çalışması, drama oyunları, söyleşiler, seminerler ve illüzyon gösterisi gibi etkinlikler de planladıklarını aktaran Elden, “Kırsaldaki çocukların şehir merkezinde birçok imkana sahip olarak okuyan çocuklardan farkları kalmasın, sırt çantasından kalem deftere eğitim ekipmanları eksik olmasın diye gönüllülerin desteğiyle bir çalışma yürütüyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş mektuplaşma geleneğinin hayat bulması da çocuklar için güzel bir tecrübe oluyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!