Çoban: Fırsat eşitliği olmazsa olmazımız

Güncelleme Tarihi:

Çoban: Fırsat eşitliği olmazsa olmazımız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 12:43

Çoban: Fırsat eşitliği olmazsa olmazımız

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - EĞİTİM Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, engellilere bilhassa eğitimde ve iş hayatında fırsat eşitliği sağlanmasının olmazsa olmaz kıstasları arasında olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında uluslararası bir gün olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile hakkında konuşan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, bugünün kutlama değil, bir farkındalık günü olduğunu, bu önemli günde engellilerin hayatın tüm alanında yaşadıkları sıkıntıları paylaştıklarını hatırlattı. Başkan Çoban, Eğitim Bir Sen olarak eğitimde ve iş hayatında fırsat eşitliğinin sağlanması, engelli vatandaşların daha kaliteli hizmet alması gerektiğine inandıklarını, devletin özellikle dezavantajlı vatandaşlarına pozitif ayrımcılık yaparak, onların hayat şartlarını kolaylaştırması ve üretime katkıda bulunmalarını sağlaması gerektiğine temas etti.

'HERKES DUYARLI OLMALI'

Çoban, “Eğitim kurumlarının engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi, çalışan engellilerimizin yaşadığı sorunların takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kullanacakları materyallerin temini konusunda üzerimize düşeni yapmanın çabası içerisindeyiz. Engellilerin kamusal hayatın her alanına tam ve bağımsız kişiler olarak katılımı, çalışma alanında fırsat eşitliğinin sağlanması, kişisel gelişim imkanlarından istifade edebilmeleri, eğitim-öğretim hizmetlerine erişimlerinin kalıcı olarak temini, yapılan düzenlemelerin engelli vatandaşlarımız da düşünülerek planlanması ve uygulanması; engellilerini dört duvar arasına kapatmayan, sosyal alanda imkan ve kamusal alanda istihdam oluşturan bir Türkiye ve dünya için herkes duyarlı olmalı ve elinden geleni yapmalıdır. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!