CHP’de liste tartışması

Güncelleme Tarihi:

CHP’de liste tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 10:43

CHP Antalya milletvekili aday listeleri örgüt içinde tartışmalara neden oldu. CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Semih başkana eğilim daha yüksekti. Ama genel başkanımız sanırım Cavit Bey’in daha başarılı olacağını düşünmüş. Kararlara saygı duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Antalya milletvekili aday listeleri örgüt içinde tartışmalara neden oldu. 26’ıncı dönem milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök’ün liste dışı kalması örgüt içinde konuşulmaya devam ederken, asıl bomba ilk açıklanan aday listesinde 5’inci sırada yer alan CHP Antalya eski İl Başkanı Semih Esen’in liste dışına itilmesiyle patladı.

3 VEKİL LİSTE DIŞI

Esen’in yerine yine CHP Antalya İl Başkanlığı görevinde bulunan Cavit Arı’nın ismi yazılırken, bu değişiklik özellikle batı ilçelerde ciddi tartışmalara neden oldu. 3 vekilin liste dışı kalması ve son anda 5’inci sırada yapılan aday değişikliği ile ilgili Hürriyet’e konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, şöyle dedi:

MERKEZ YOKLAMASI YAPILDI

“Süre kısıtlı olduğu için ön seçim yapma şansımız olmadı. Bu nedenle adaylarımızı merkez yoklaması ile belirledik. Sıralamaya baktığınızda daha önce yapılan ön seçimlerde üst sıralardan çıkan arkadaşlarımızın görev aldığını görüyoruz. 2 kadın adayımız da seçilebilecek yerde.

GENEL BAŞKAN KARARI

Haberin Devamı

“Semih Bey eski il başkanımız ve kendisini çok seviyoruz. Cavit Arı Bey de kısa süre il başkanlığı yapmıştı. Örgütün eğilim yoklamalarında Semih başkana eğilim daha yüksekti. Ama genel başkanımız sanırım Cavit Bey’in daha başarılı olacağını düşünmüş. Yine vekillerimizle ilgili değerlendirmeyi de genel merkezimiz yaptı. Bu kararlara saygı duyuyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!