Çandır Fasülyesi Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Çandır Fasülyesi Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 15:27

Çandır Fasülyesi Şenliği

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi'nde üretilen Çandır Fasülyesi'nin tanıtımı için düzenlediği Çandır Fasülyesi Şenliği'nin 2'ncisini gerçekleştirdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kent Meydanı'nda düzenlenen şenlikte vatandaşlara elleriyle kuru fasülye ikram etti. Kazanlarda pişirilen kuru fasülye için uzun kuyruklar oluştu.

Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Konyaaltı ilçesi Yarbaşçandır Mahallesi'ne özgü olan Çandır Fasülyesi'nin adını ülke genelinde duyurmayı amaçladıklarını söyleyen Muhittin Böcek, "Fasülye, Çandır için bir marka. Aynı portakalın önünde Finike yazması gibi düşünün. Belediyemize ait 5 bin metrekare alan üzerinde fasülye üretimi yaptık. Bütün amacımız Çandır Fasülyesi'nin adını Türkiye'ye duyurmak. Bunun yanında patentini almak için de çalışmalarımız başladı" açıklamasında bulundu.

Çandır Fasülyesi'nin patentini almak için Çandır haricinde 3 yerde ekim yapmak gerektiğini belirten Böcek, "Merkezde, Çandır'da ve Korkuteli'nde üretimlerimiz tamamlandı. Çandır Fasülyesi'nin patentini alacağız en yakın zamanda. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Gıda Mühendisliği ile işbirliği içindeyiz. Çabalarımız sonuç vermek üzere" dedi.

Çandır'ın rakımının 900 olduğunu, coğrafi yapısı dolayısıyla Çandır'da tarım yapmanın zor olduğunu söyleyen Böcek, "Tarım belki zor ama Çandır Fasülyesi'nin özü, yeri orasıdır ve güzel bir hasat aldık geçen yıl. Çiftçilerimize geçen sene olduğu gibi bu sene de tohumluk vereceğiz. Üretim arttı, artmaya devam edecek. Şenliğimize katılan köylümüze, kentlimize, herkese teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Şenlik, yöresel sanatçıların verdiği konserle ve köylülerin stantlarda Çandır Fasülyesi dağıtımıyla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!