BULVARDA ÖLÜM OYUNU!

Güncelleme Tarihi:

BULVARDA ÖLÜM OYUNU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 10:23

Bu fotoğraf her gün binlerce araç sürücüsünün kullanıldığı Antalya Dumlupınar Bulvarı’nda çekildi. Üst geçit kullanmak yerine çelik bariyerleri aşan yayalar ölümle oyun oynuyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın trafik yükünü taşıyan ana arterler arasında yer alan Dumlupınar Bulvarı’nda çekilen bu fotoğraflar yayaların üst geçit kullanmak yerine ölümle nasıl oyun oynadığını gözler önüne seriyor.

BULVARDA ÖLÜM OYUNU

HERKES TEHLİKEDE

Orta refüjdeki çitler ve çelik bariyerleri aşarak yüzlerce aracın arasından geçen yayalar, bir saniyelik bir kararsızlığın ölümlerine yol açacağını düşünmeden bulvar üzerinden korkusuzca ilerliyor. Üstelik bu eylemi yaparken araç sürücülerin canını da tehlikeye atıyorlar.

BULVARDA ÖLÜM OYUNU

TEHLİKELİ AMA HIZLI

Haberin Devamı

Sadece 5 metre uzaklıktaki üst geçidi kullanmak yerine çelik bariyerlerden atlayan Deniz C. (22), “Ulaşım için bulvarı kullanmak daha az vakit alıyor. Ayrıca üst geçitlerdeki merdivenlerden çıkmak hayli yorucu. Caddeyi kullanarak karşıya geçmek tehlikeli ama daha hızlı” diyor.

YAYALAR DENETLENMELİ

Bulvarı kullanırken bir anda yayaları karşılarında gördüklerini söyleyen araç sürücüsü Derya Sarı (45), “Virajlı bir yolda aniden karşınıza yayalar çıkıyor. Bu hepimiz için büyük bir risk. Trafik kuralları sadece araç sürücüleri için değil, yayalar için de uygulanmalı. Ufacık bir hatada bize kesilen cezalar yayalar için de geçerli olmalı” dedi.

EĞİTİMLİ DEĞİLİZ

Yaya ve sürücülerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Gökmen, şöyle dedi: “Kazaların önlenmesinde denetim yüzde 15, alt yapı yüzde 25, eğitim ise yüzde 60 etkili. Ve toplumumuz maalesef eğitimli değil. Bu fotoğraflarda eğitim seviyemizi gösteriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!