Bulutlar üstünde Antalya tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Bulutlar üstünde Antalya tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2019 11:09

Antalya Ticaret Borsası (ATB), kent ile özdeşleşen yöresel tatların uçaklarda bedelsiz olarak dağıtılması, bu sayede tanıtıma ve kent ekonomisine katkı sağlanmasına yönelik özel bir proje geliştirdi.

Haberin Devamı

 

GÖKYÜZÜNDE MARKALAŞACAĞIZ
TURİZMİN incisi Antalya’ya ait yöresel ürünlerin tanıtımına destek olmak amacıyla özel bir proje geliştiren Antalya Ticaret Borsası (ATB), kentle özdeşleşen narenciye, reçel, lokum gibi ürünlerin uçaklarda yerli ve yabancı turistlerle buluşturulması için harekete geçti.
ÖZEL ÜRÜNLER İKRAM EDİLSİN
Fikrin hem tanıtıma hem de kent ekonomisine büyük katkı koyacağını kaydeden ATB 7. Meslek Komitesi Başkanı Necmi Alpagot, “Bu kentin çok özel yöresel ürünleri var. Biz neden bu ürünleri yurt içi, yurt dışı uçuşlarında tanıtmıyoruz? Antalya hava sahasına giren bir uçakta neden özel ürünlerimiz ikram edilmiyor” diye konuştu.
TANITIM GELİŞMELİ
Daha önce bazı girişimlerin yapıldığını ancak sürdürülebilir hale getirilemediğini kaydeden Alpagot, “Türk Hava Yolları (THY) ile anlaşma yapıp turunç reçelimizi bedelsiz olarak misafirlerimize ikram etmiştik. Ancak yeterli destek olmayınca bunu sürdüremedik. Şimdi bu tanıtımı daha da geliştirerek kentimize katkı sunmaya çalışmalıyız” dedi.
DESTEK BEKLİYORUZ
Yöresel ürünlerin içine farklı dillerde mesajlar yazılabileceğini vurgulayan Alpagot, şöyle devam etti: “Ürün sunumunu uçak içinde veya havalimanı çıkışında gerçekleştirebiliriz. Bu konuda ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimlerden de destek bekliyoruz. Fikir komisyonumuzda ayrıntılı olarak görüşüldü. En kısa sürede harekete geçeceğiz.”
PORTAKAL SUNUMU
Uçak ve havalimanı içinde yapılacak tanıtımın önemine dikkat çeken ATB 7. Meslek Komitesi Üyesi Ergin Civan, şöyle konuştu: “Antalya Havalimanı milyonlarca turisti ağırlıyor. Elimizde çok önemli bir hazine var. Biz bu hazineyi yöresel lezzetlerimizin tanıtımında neden kullanmıyoruz? Marka olan Finike portakalı neden misafirlerimize sunulmuyor?”
FİKİR PAYLAŞIMI YAPALIM
“Doğru hareket tarzıyla Antalya’nın kum-deniz-güneş üçlüsünün dışına çıkmasını sağlayabilir, marka tatlarıyla anılmasının önünü açabiliriz. Bu konuda başta Antalya Valiliği olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızla fikir paylaşımı yapıp en kısa sürede somut çalışmalar ortaya koyacağız. Bu çalışmada herkes elini taşın altına koymalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!