BU MANZARA RİSKE DEĞER!

Güncelleme Tarihi:

BU MANZARA RİSKE DEĞER
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 10:18

Antalya’da falez bandındaki tehlikeli yapılaşmayla ilgili Hürriyet’e konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Yetkilerimiz ve yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız” dedi. Falezler üzerindeki işletmelerden hizmet alan bir vatandaş “Görüntü korkutucu ama manzara da çok güzel. Risk var mı bilmiyorum ama bu manzara riske değer” diye konuştu

Haberin Devamı

ANTALYA’da falez bandı üzerindeki yapılaşma ile ilgili İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası’nın “Falezler çözülüyor” uyarısı ile ilgili ilk resmi açıklama Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan geldi. Hürriyet’e konuşan Başkan Uysal, “Kendi yetkilerimiz ve yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız” dedi.

GEREKENİ YAPARIZ

Uzmanların, “Falezlerde yeni bir bilimsel çalışma yapılmalı” önerisini de gündemine alan Uysal, “Eğer üniversitelerimiz, genel kamu yönetimi ve diğer yetki sahibi kurumlarla işbirliği içinde ciddi bulgular ortaya konulursa, ona göre çalışmalar yapılması gerekirse, meclis kararları alınması ya da ortak uygulamalar ortaya konulması gerekirse, bundan asla geri durmayız” diye konuştu.

BU MANZARA RİSKE DEĞER

ELİMİZDE RAPORLAR VAR

Haberin Devamı

Daha önce riskli yapısıyla gündeme gelen Lara falez bandı üzerindeki Konserve Koyu çevresinde bulunan binalarda oturan sakinler, uzmanların uyarılarını şöyle değerlendirdi: “Biz yıllarca önce bu bölge ile ilgili uzman görüşlerine başvurduk. O dönem çıkan raporlarda evlerimizin sağlam olduğu söylendi. Zaten tehlike olsa devlet bizi tahliye ederdi.”

GÖRÜNTÜ KORKUTUCU

Antalya Selçuk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ile kesişen falezler üzerindeki kafeteryadan hizmet alan bölge sakini Nezihe Erbaş, “Kafeteryadaki falezlerin durumunu yandaki parktan bakınca görebiliyoruz. Aslında ortada korkutucu bir görüntü var. Ama manzara da çok güzel. Risk var mı bilmiyorum ama bu manzara riske değer” diye konuştu.

MUHTAR KONUŞTU

Gençlik Mahallesi sınırları içinde yer alan falezler üzerine yapılan inşaatla ilgili konuşan Gençlik Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya ise şöyle dedi: “İnşaatın risk oluşturduğu ile ilgili bana da şikâyetler geldi. Ben de durumu Muratpaşa Belediyesi’ne aktardım. Elbette falez yapısı üzerine inşaat yapılacaksa çok iyi analizler yapılmalı.”

BAKMADAN GEÇME!