BOĞAÇAYI’NDA ‘KASIT’ İDDİASI

Güncelleme Tarihi:

BOĞAÇAYI’NDA ‘KASIT’ İDDİASI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2019 10:40

Yaklaşık 1 milyar lira yatırım maliyetli Boğaçayı Projesi’nin kıyı erozyonu ve yosunlaşmaya neden olduğuna yönelik iddialara sert çıkan ALDAŞ eski Genel Müdürü Faruk Karaçay, “Proje itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı ve Teknik İşler Sözcüsü Dr. Cem Oğuz’un Boğaçayı projesine ilişkin yaptığı yosunlaşma ve kıyı erozyonu uyarı ve eleştirilerine Alt Yapı Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ALDAŞ) eski Genel Müdürü Faruk Karaçay’dan yanıt geldi.

TAŞKIN ÖNLEME PROJESİ

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde görev yapan Karaçay, Boğaçayı projesi yapılırken doğal yapıya hiçbir şekilde müdahale edilmediğini söyledi. Karaçay, “Orası her şeyden önce taşkın önleme projesiydi. Biz orada taşkını önlemek için beton kütlelerle güçlendirme yaptık, yosunu ve çamuru temizledik” diye konuştu.

BOĞAÇAYI’NDA ‘KASIT’ İDDİASI

HEDEF TÜREL DÖNEMİ

Haberin Devamı

Boğaçayı Projesi’nin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından onaylandığına dikkat çeken Karaçay, “Maalesef bu proje Menderes Türel döneminde yapıldığı için itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Yoksa projenin DSİ Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve bilim insanlarından oluşan özel bir kurul tarafından yapıldığını herkes biliyor” dedi.

DOĞAL YAPIYI KORUDUK

Projenin, kıyı erozyonu ile hiçbir ilgisi olmadığını kaydeden Karaçay, şöyle devam etti: “Tekrar ediyorum; bizim doğal yapıya hiçbir müdahalemiz olmadı. Mevcut yönetimin tek yapması gereken yaz başlamadan önce o alanı düzenli olarak temizlemekti. Zaten orada yeraltı suyu akışı var. Yani orası durağan değil, hareketli.”

TEMİZLEYİN YETER

Sahil kaybedilecekmiş. Bunun proje ile ne ilgisi var? Temizlik yapılmazsa yosunlaşma elbette olur. Geçmişte de oluyordu. DSİ orada düzenli olarak temizlik yapıyordu. Şimdi siz orayı olduğu gibi bırakırsanız elbette yosunlaşma artar. Ama düzenli temizlik yapılırsa yeraltı suyunun da desteği ile orası pırıl pırıl olur. Bunu tamamen teknik bilgilere dayalı olarak söylüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!