Belediye-İş'te yeni başkan Mehmet Mercan

Güncelleme Tarihi:

Belediye-İşte yeni başkan Mehmet Mercan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 17:06

Belediye-İş'te yeni başkan Mehmet Mercan

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - BELEDİYE İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu'nun sendikanın Genel Merkez Basın Yayın ve Eğitim Genel Sekreterliğine seçilmesinin ardından Antalya Şube Başkanlığı'na Mehmet Mercan görevlendirildi.

Uzun yıllardır Belediye İş Antalya Şube Başkanlığını yürüten Kemal Çavuşoğlu, sendikanın Ankara'da düzenlenen genel kurulunda Genel Merkez Basın Yayın ve Eğitim Genel Sekreterliğine seçildi. Çavuşoğlu'nun Ankara'ya gitmesinin ardından Antalya Şube Başkanlığına Mehmet Mercan görevlendirildi.

Mehmet Mercan, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması veya belirli süreli sözleşmelerin yaygınlaştırılarak ortadan kaldırılması gibi hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini dile getiren Mercan, aksi yöndeki gelişmelere karşı meşru her yolu kullanma kararlılığında olduklarını söyledi. Mercan, “Bir yıldan az süreli hizmetler için de kıdem tazminatının ödenmesi, işyeri iflası durumunda tazminatın işçiye ödenmesinin garanti altına alınmasını ve her türlü işten ayrılmalarda da kıdem tazminatı ödenmesini, ayrıca tavan sınırlamasının ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

TAŞERONA YÖNELİK DÜZENLEME YENİLENMELİ

Belediyelerde çalışan emekçilerin hiçbir ayrım yapılmadan kadroya alınması çağrısında bulunan Mehmet Mercan, şöyle konuştu:

“Belediye Kanunu'nda taşeronlaştırmanın, özelleştirmenin önünü açan düzenlemeler, kadrolara ilişkin sınırlamalar kaldırılmalı ve tüm belediye hizmetleri kadrolu işçiler eliyle yapılmalıdır. Kadroya ve belediye şirketlerine geçişi düzenleyen KHK ile getirilen düzenleme Haziran 2020'ye kadar toplu sözleşme hakkını askıya almıştır. Bu tarihe kadar kapsamdaki işçiler 6 aylık dilimlerle verilen yüzde 4 oranındaki ücret artışları ile yetinmek zorunda bırakılmışlardır. Taşeron işçilere ilişkin mevcut düzenleme sona erdirilmeli, sendikalar taraflarla özgürce toplu sözleşme imzalayabilmelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!