Bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 09:55

Yüksek sezonun ortasına denk gelerek Antalya’daki turizm canlılığını ikiye katlayan uzun Kurban Bayramı süresince oluşan doluluk oranları, hem turizmcileri hem de esnafı mutlu etti. Turizm rakamlarındaki artışın sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA İLGİSİ DEVAM EDECEK
KURBAN Bayramı tatili boyunca Antalya sokaklarında yaşanan hareketlilik ve otellerdeki doluluk turizmcinin de, turiste hitap eden esnafın da yüzünü güldürdü. Yurt dışı pazarda son yılların en iyi dönemini yaşayan turizm sektöründe, ağustosa denk gelen bayram nedeniyle oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Turist sayısının 1 buçuk milyona ulaştığı Antalya’da özellikle Kaş, Side, Belek, Kemer, Olimpos ve Alanya gibi tarih ve doğayı buluşturan turistik merkezlerde tarihi yoğunluk oluştu.

GÜNDE 13 BİN KİŞİ GELDİ
Oteller, birden fazla oda tutan aileleri villalarına taşıyarak, kapasitelerini artırmaya çalıştı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya‘da Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanı sıra Antalya Havalimanı’nda da iç ve dış hatlar terminallerinde Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Tatilcilere 450 personelle 24 saat hizmet veren havalimanına günlük 13 binin üzerinde yerli turist geldi. Boş oda bulamayanların çadırlarda ve sahillerde sabahladığı turistik merkezlerde tatilin sona ermesiyle eve dönüş hareketliliği yaşandı.

Haberin Devamı

ESNAFIN ETKİSİ
Otellerdeki doluluğun esnafa da hareketlilik getirdiğini dile getiren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Antalya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi, kentimize gösterdikleri yoğun ilgiye yakışır şekilde ağırladık. Turistlerin yüksek memnuniyetle Antalya’dan ayrılmasını sağlamak, turizmde başarının kalıcılığı için çok önemli. Antalya’yla ilgili oluşan olumlu algıda esnafımızın turistle iletişimde gösterdiği özenin büyük etkisi var” diye konuştu.

TALEP KAPASİTEDEN YÜKSEKTİ
Uzun bayram tatilinin hem yerli turist, hem de turizmci için önemli bir fırsata dönüştüğünü dile getiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “İç turizmdeki bayram hareketliliğinin etkisiyle tarihi dolulukların yaşandığı Antalya’da oteller yüzde 100 doldu. Hatta talebin yüksekliği nedeniyle yer sıkıntısı yaşandı. Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış yaşandı. Bayram süresince turizm merkezlerindeki tesislerde yüzde 100 doluluklara ulaşıldı. İç pazarda oluşan büyük ilgi sevindirici. Bayram döneminden sonra önümüzdeki süreçte de, bu artış trendinin devam edeceğini düşünüyoruz. Bu sene Antalya’da çift haneli bir büyüme sağlayacağız. Hedefimiz turizmin altın dönemindeki 12 milyon turist rakamını yakalamak” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

TURİZM CANLILIĞI SÜRECEK
Bayramın iç pazarı memnun edici düzeyde hareketlendirdiğini ifade eden Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, bu yıl halihazırda yüksek seyreden turizm rakamlarının bayramın da etkisiyle yüzde 100’lere ulaştığını söyledi. 2018 yaz sezonunun çok hareketli geçtiğini belirten Hakan Duran, “Bayramın tam sezonun ortasına gelmesi, iç pazardaki tatil yapan sayısını büyük ölçüde artırdı. Birçok turizm tesisinde yoğun talep devam ederken yer kalmadı. Bu canlılık Avrupa ve Rusya pazarında da yaşanıyor. Bayramdan sonra da yüksek ivmenin devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!