Başkan Uysal, sınava girecek gençlere başarı diledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal, sınava girecek gençlere başarı diledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2019 10:41

Başkan Uysal, sınava girecek gençlere başarı diledi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.
Başkan Uysal, hafta sonu Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek YKS'de tüm öğrencilere başarılar diledi. Muratpaşa Belediyesi'nin gençleri üniversite sınavına hazırlayan ve kısa adı MURGEM olan Gençlik Merkezi'nden 675 öğrencinin sınava gireceğini belirten Başkan Uysal,  “Eğitim, asli görevimiz olmamasına rağmen, kreşlerden üniversite hazırlık kurslarına, binlerce çocuğumuzu kapsayan hizmetleri yerine getirmekle kendimizi sorumlu hissediyoruz" dedi. 
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın yanı sıra gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkı sunmayı amaçlayan MURGEM'in 2015-2016 eğitim yılında açıldığını belirten Başkan Uysal, ilk yılında 553 öğrencinin üniversite hayalini gerçeğe dönüştüren merkezin 2'nci yılında ise 1071 öğrencisinin üniversiteyi kazandığını aktardı. MURGEM'in değişen üniversite sınav sistemine de kısa sürede uyum sağlayarak geçen yıl Temel Yeterlilik Testi'nde yüzde 98.97'lik başarı oranına ulaştığına dikkat çeken Başkan Uysal, MURGEM'le geçen yıl 236 öğrencinin üniversiteli olduğunu söyledi.
KARNE ALAN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI
2018-2019 eğitim-öğretim yılının da sona erdiğine dikkat çeken Başkan Uysal, karnelerini alarak yaz tatiline giren öğrencileri de kutladı. Başkan Uysal, “Bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Öğrencilerimize destek olan velilerimizi, öğretmenlerimizi kutluyorum. Aileleri, arkadaşları ve sevdikleri ile güzel bir tatil diliyorum. Tatil yapıp dinlenirken, sanattan spordan kopmamalarını istiyorum. Çocuklarımız; Spor İşleri Müdürlüğü'müzün açacağı yaz spor okullarından, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'müzün, Değirmenönü Kültür Sanat Merkezi'mizde açacağı sanat kurslarından ücretsiz olarak yararlanabilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!