Başkan Türel: Hal yasası kimseyi mağdur etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel: Hal yasası kimseyi mağdur etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 16:45

Başkan Türel: Hal yasası kimseyi mağdur etmiyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çıkarılması gündemde olan hal yasası ile ilgili Ankara'da gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirterek, "Komisyonculuk kalacak" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca'da Yaş Sebze Meyve İşçileri Derneği'nin açılışına katıldı. Başkan Türel, burada hazırlık aşamasındaki hal yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Komisyonculuğun üreticiler için vazgeçilmez olduğunun altını çizen Başkan Türel, "Bu yasa çalışması komisyoncu ve tüccarlarımızda önemli bir rahatsızlığa neden oldu. Antalya Hali bir tüketici hali değil, bir üretici hali. Bu Antalya için söz konusu değil ama bütün haller tüketici hali gibi düşünülmüş. Bizim komisyoncumuz üreticinin kasasıdır" dedi.

Yasada gerekli düzeltmelerin yapılması noktasında girişimlerde bulunulduğunun da altını çizen Başkan Türel, "Hal yasasında bazı konuların aceleye geldiği konusunda genel bir mutabakat oluştu. Komisyonculuğun kaldırılması hususunun çok ciddi sorunlar doğuracağını belirttik. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat bu konu ile ilgili bizlerin de kanaatini almak kaydıyla gereken çalışmaların yapılması hususunu ve sonrasında da hal yasasını komisyoncunun huzursuzluğunu ortadan kaldıracak yeni bir çalışmanın, komisyonculuğun da korunarak başlatılması hususunu arkadaşlarımızla paylaştı" diye konuştu.

"Yanlış hesap varsa Bağdat'tan döner" diyen Menderes Türel, "Ve şu an itibariyle çok net söylüyorum gelecekte de bir sıkıntı olmayacaktır. Üretici birlikleri kurulmak gerekliyse komisyonculuk kalmak kaydıyla üretici birliği de kurulacaksa kurulsun. Buna itirazımız yok. Ama komisyonculuk kalacak. Komisyoncu kardeşlerimiz merak etmesinler duyanlar duymayanlara da iletsin" dedi.

Başkan Türel'in konuşmasının ardından Yaş Sebze Meyve İşçileri Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi. Türel, “Örgütlü topluluklar her zaman netice alma konusunda kolaylıklara sahip oluyorlar" diyerek derneğin işçilerin sorunlarının çözümü noktasında çok önemli rol oynayacağını ifade ederek Dernek Başkanı İbrahim Korkut'a başarılar diledi. Başkan Türel daha sonra Kumluca Hal esnafını ziyaret ederek, hayırlı işler diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!