Başkan Çandır'ın 10 Kasım mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çandırın 10 Kasım mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 16:05

Başkan Çandır'ın 10 Kasım mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

ATB Başkanı Ali Çandır, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda 10 Kasım 1938 tarihinin Türk milletinin, kendini var eden önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybettiği matem günü olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri deha olduğu kadar iyi bir entelektüel, iyi bir matematikçi, iyi bir lider olduğunu belirten Başkan Çandır, mesajında şunlara yer verdi:
"Atamız, hoşgörü ve asaletin temsilcisiydi. Eğitim, ekonomik kalkınma, tarıma öncelik vermiş ileri görüşlü bir devlet adamı olan Atamız, çağının çok ilerisinde bir devlet adamıydı. Ordusu sıfırken emperyalist ülkeleri yenen, Türk milletinin olduğu kadar Ortadoğu halklarının da umudu, dünya liderlerinin idolü Atamızı anlamalı, anlatmalıyız. 'Tarlada karga kovalayan sarı saçlı, mavi gözlü çocuk' olarak yıllarca ders kitaplarında öğrettiğimiz Atatürk'ün yeni nesillere örnek olacak kişiliği ve özellikleri mutlaka çocuklarımıza aktarılmalı. Çağdaş toplum olma, başarılı medeniyetler seviyesine çıkma hedefi ile 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözü bizler için yol gösterici, kazanımları çocuklarımıza bırakacağımız emanetlerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın 80'inci yıldönümünde, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun.
Atam huzur içinde uyu, izindeyiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!