Balbey Planı Bakanlıkta

Güncelleme Tarihi:

Balbey Planı Bakanlıkta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 10:14

Antalya’da kent mimarisi açısından önemli bir bellek merkezi olan Balbey Mahallesi’nin korunmasına yönelik hazırlanan ‘imar planı’ çalışmalarına hız verildi.

Haberin Devamı

BALBEY İÇİN DESTEK OLURUZ
ANTALYA’da kent tarihini yaşatan Balbey Mahallesi’nin korunmasına yönelik imar planı çalışmalarına hız verildi. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan beklenen onayların çıktığını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, koruma projesi 1’inci etap çalışmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı sonrası jet hızıyla başlatılacağını vurguladı.

YAPILAR KORUNACAK
Hürriyet’in, “Kent tarihi kül oluyor” manşetine gönderme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Hürriyet’in haberini okudum. Tarihi Balbey Mahallesi’nde korunması gereken yapıların hepsini koruyacağız. Hatta gerek duyulursa belediye olarak bu yapıların aslına uygun şekilde restore edilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

KURUL ONAYLARI TAMAM
Bölgede anket çalışması yapıldığını hatırlatan Türel, şöyle dedi: “Mülkiyet sahiplerinin yapıları ticari alan mı, yoksa konut olarak mı kullanmak istediğini sorduk. Yaklaşık yüzde 70 oranında mutabakat da sağladık. Kurul onayları tamam. Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’yla da (PİDİK) birkaç gün önce görüştük.”

Haberin Devamı

VALİ’DEN DESTEK
“Nihai kararın yakın zamanda çıkacağını düşünüyoruz. Tabi Kültür Varlıkları Fonu’ndan destek alacağız. Bu konuda Antalya Valimiz Münir Karaloğlu’nun çok güçlü desteği var. Balbey’de yapacağımız ilk etap çalışması Türkiye’ye örnek olacak. Ben de eski bir Balbey, Kaleiçi sakini olarak süreci çok yakından izliyorum.”

YAKIN TAKİPTEYİZ
BALBEY Mahallesi’nin kent tarihi açısından önemine değinen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Burası çok özel bir yer. Burada adaletli ve şehrimizi kazançlı çıkaracak düzenlemeler yapılmalı. Şu anki çalışmalarla ilgili biz de bilgilendirildik. Tabi fikir için uygulamayı görmek gerekir. Doğru yapılan her projeye destek veririz. Yanlış yapılırsa da fikirlerimizi açıkça ortaya koymaktan çekinmeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!