ATSO'da Hal Yasası değerlendirildi

Güncelleme Tarihi:

ATSOda Hal Yasası değerlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 10:55

ATSO'da Hal Yasası değerlendirildi

Haberin Devamı


 
ANTALYA, (DHA) - TARIM sektörü temsilcileri, Hal Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi tasarısına ilişkin çekincilerini belirlemek ve bunları bir dosya halinde ilgili ilgili bakanlıklara sunmak için çalışma grubu kurdu.
Tarım sektörü temsilcileri, Hal Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi tasarısına ilişkin değerlendirmek üzerine Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıya ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, Antalya Sebze- Meyve Tüccarları Derneği Başkanı Adem Özaydın, Antalya Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Ziraatçılar Derneği Antalya Şube Başkanı Abdurrahman Özcan ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda taslak halindeki düzenlemenin yaratabileceği sorunlar masaya yatırıldı.
Mevcut yapıda hal komisyoncularının üreticiler için finansman, planlama ve pazarlama fonksiyonlarını yerine getirdiğinin ifade edildiği toplantıda bu yapının alternatifi oluşturulmadan kaldırılmasının yaratabileceği sorunlara işaret edildi. Üreticiler, yapılacak değişikliğin üreticiyi üretimden uzaklaştırabileceğine değindi.
ATSO Başkanı Davut Çetin, toplantıda sektör temsilcileri ve üreticilerin hal yasası taslağı konusundaki görüşlerini aldıklarını söyledi. İşaret edilen hususların son derece önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Çetin, "Çekincelerimizi ve önerilerimizi bir dosya haline getireceğiz. Oluşturacağımız bir heyetle öncelikle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na ardından ilgili bakanlara ve Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız. Türkiye'nin doğrudan beslenmesini ve sağlığını etkileyen bu hususta sektör için olumlu gelişmeler kaydedeceğiz" dedi.
Toplantının sonunda dosyayı oluşturacak çalışma grubu üyeleri belirlendi. Çalışma grubunda ATSO, ATB, Üretici Birlikleri, Antalya Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya Sebze - Meyve Tüccarları Derneği ve Antalya Hal Toptancı Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği yer aldı.
Çalışma grubunun hazırlayacağı TOBB, ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı ile paylaşılacak.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!