ASPENDOS’A MÜHÜR ŞOKU

Güncelleme Tarihi:

ASPENDOS’A MÜHÜR ŞOKU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2019 10:43

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gösteri alanı olarak kullandığı Antalya Aspendos Arena’nın ruhsat sorunu nedeniyle mühürlenmesi gündemde.

Haberin Devamı

ANADOLU danslarını çağdaş figürlerle birleştiren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun 2008 yılından beri gösteri alanı olarak kullandığı Antalya Aspendos Arena’nın ruhsat sorunu yeniden gündeme taşındı. Serik Belediyesi’ne bağlı ekipler merkezin bulunduğu alana giderek yeni tespitlerde bulundu.

ASPENDOS’A MÜHÜR ŞOKU

MAHKEME KARARI VAR

Yetkili birimlerin mahkeme kararı üzerine merkeze gittiği öğrenilirken, Hürriyet’e konuşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, şu bilgileri verdi: “Elimizde mahkeme kararı var. Arazinin sahibiyle de birtakım problemler yaşanmış. Ayrıca iskân sıkıntıları var. Ekiplerimiz bölgeye gitti ve yetkililerle görüştü.”

SÜRE VERDİK

Haberin Devamı

“Mahkeme kararına rağmen belediye olarak iyi niyetli davranıp süre verdik. İnşallah hukuki soranları çözerler de sıkıtı ile karşı karşıya kalmayız. Biz de bu tür kültür merkezlerin devamını istiyoruz. Ancak ortada mahkeme kararı olunca uyulması gerekiyor. Şu anda mühürleme yok, gün verildi.”

TESPİT YAPILDI

1300 metrekarelik sahnesi ve 5 bin kişilik seyirci kapasitesine gösteri merkezinde yapılan tespitle ilgili konuşan merkez yetkilileri, “Kesinlikle mühürleme diye bir şey yok. Sadece birtakım tespitler yapıldı. Belediye başkanı ile de görüşüldü. Merkezimizdeki faaliyetler devam ediyor. Konuyla ilgili Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan daha detaylı bir açıklama yapacak” dedi.

AVUKATI KONUŞMUŞTU

25 dönümlük arazinin sahibi Hüseyin Avni Aykol’un açtığı tahliye davası sonrası Hürriyet’e konuşan Erdoğan’ın avukatı İlkser Akbulut, şu bilgileri vermişti: “Şu an o tiyatroyu taşımaya kalksanız birkaç milyon, yeniden inşa ettirseniz on milyonlar harcamanız gerekir. Buna rağmen karşı taraf tahliye istedi. Bu tiyatro pek çok dansçıya ekmek veriyor. Burada bir sanat hareketi var. Sürece böyle bakmak lazım. Şu an için tahliye söz konusu değil.”

YIKIM KARARI ALINMIŞTI

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gösterileri daha önce dünyaca ünlü Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştiriliyordu. 2008 yılında 2 bin yıllık antik tiyatronun restorasyon işlemleri gündeme geldikten sonra Anadolu Ateşi’nin gösterileri durduruldu. Bunun üzerine o günkü adıyla Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izniyle 5 bin kişi kapasiteli Aspendos Arena kuruldu. Ancak Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, 2017 yılında Aspendos Arena’nın yıkımına karar verdi. Yıkım kararı sonrası açıklama yapan Mustafa Erdoğan, “Tarihe, tiyatro yıkan bir kurul olarak mı geçmek istiyorlar” diyerek tepki göstermişti.

TURİSTLERİN GÖZDESİ

Haberin Devamı

Anadolu’nun zengin kültürel tarihinin izlerini taşıyan sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği 1300 metrekarelik sahnesi ve 5 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip bir gösteri merkezi olarak hizmet veren Aspendos Arena’da her yıl nisan-kasım ayları arasında Anadolu Ateşi ve Troya gösterileri dönüşümlü olarak sahneleniyor. Gösterilere, Antalya’ya gelen binlerce yerli ve yabancı turist katılıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!