ANTALYA’DA YANGIN ALARMI

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA’DA YANGIN ALARMI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2019 11:09

Eylül ayına kadar orman yangını riskinin en üst seviyede olduğunu kaydeden Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, “Mümkünse bu aylarda ormana yakın bölgelerde hiç ateş yakılmamalı” dedi.

Haberin Devamı

MUĞLA Dalaman’dan başlayıp Göcek’e kadar yayılan ve 350 hektarlık orman alanını yok eden 17 saatlik korkunç yangın, Antalya’yı da alarma geçirdi. Eylül ayına kadar orman yangını riskinin en üst noktada olduğuna dikkat çeken Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, bin personelin gece-gündüz nöbette olduğunu söyledi.

ANTALYA’DA YANGIN ALARMI

TOPLUM BİLİNCİ ÖNEMLİ

Orman yangınlarının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında Hürriyet’e konuşan Dikici, “30-40 yıllık istatistiklere bakıldığında orman yangınlarının yüzde 95’inin insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Yani ormanlarımızın yok oluşunu toplumsal bilinçle önleyebiliriz. Lütfen bu konuya hassasiyet gösterelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA YANGIN ALARMI

İHBAR UYARISI

Orman Bölge Müdürlüğü personelinin 108 noktada kırmızı alarm vaziyetinde olduğunu kaydeden Dikici, “Yangınların çıkışı ve büyümesini rüzgâr hızı, nem ve sıcaklık oranları ciddi şekilde etkiliyor. Nem azalıp rüzgâr hızı artığında küçük bir yangın adeta sel gibi ilerliyor. Küçük bir duman dahi görsek 112 veya 177 ihbar hattına mutlaka bildirim yapalım” dedi.

ATEŞ YAKMAYIN!

Özellikle nem oranın düştüğü günlerde Bölge Müdürlüğü personelinin uyumadığını belirten Dikici, şöyle dedi: “O kadar endişeleniyoruz ki uykularımız kaçıyor. Bu sorumluluk duygusu sadece biz de değil, tüm toplumda olmalı. Sigara izmaritine, kamp, mangal ateşine dikkat etmeliyiz. Mümkünse bu aylarda ormana yakın bölgelerde hiç ateş yakılmamalı.”

ANTALYA’DA YANGIN ALARMI

EĞİTİM VERELİM

Orman yangınlarının engellenmesi için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, “Yangın söndürme uçağı, helikopteri alarak yangınları engelleyemeyiz. Önce toplum ormanları korumasını öğrenmeli. Bunu başarırsak yangın riski minimum seviyeye düşer” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!