Antalya'da Öğretmenler Günü kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Öğretmenler Günü kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 14:38

Antalya'da Öğretmenler Günü kutlamaları

Haberin Devamı

 

Berkay KUNT/ANTALYA, (DHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Antalya Kültür Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen programa Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tuncay Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bahattin Bayraktar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Metin-Nuran Çakalıklı Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından hazırlanan program, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefat eden öğretmenler ve şehitler adına saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, "Öğretmenlik her şeyden önce bir gaye, bir ideal ve bir ömrün adandığı bir hizmet mesleğidir. Toprağa atılan tohumun meyve vermesini, fedakarca çalışarak sabırla beklemektedir. En kutsal emanetimiz olan çocuklarımızı bilgi ve vicdanımızla yetiştirmektir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi 'Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir' sözünün ışığında tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Antalya'nın öğretmen şehitlerinin tanıtıldığı etkinlikte, öğretmenliğe yeni başlayanlar yemin etti. Okullararası yarışmalarda kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin de verildiği tören, Metin-Nuran Çakalıklı Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin tiyatral gösterisiyle sona erdi. Programda, resim sergisi de açıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!