Antalya'da dolandırıcılık operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada dolandırıcılık operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2019 14:30

Antalya'da dolandırıcılık operasyonu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, kendilerini savcı ve Yargıtay üyesi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 7 şüpheli, Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, kendilerini savcı ve Yargıtay üyesi olarak tanıtan ve hacizli eşyaları mobil uygulamalar üzerinden sattıklarını beyan ederek, çok sayıda kişiyi dolandırdığı tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip yapıldı. Ekipler, yeterince delil topladıktan sonra eş zamanlı operasyonla 7 şüpheliyi yakalanarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin polis takibine yakalanmamak ve kendilerini gizlemek için sürekli telefon ve GSM hattı numaralarını değiştirdikleri ve farklı kişilerin banka hesaplarını kullandıkları tespit edildi. Şüphelilerden ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, suçla ilgili çok sayıda veri kaydına rastlanıldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!