Antalya’da doğdu Türkiye’yi sardı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da doğdu Türkiye’yi sardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 10:02

Türkiye, Anadolu’nun 12 bin yıllık yöresel lezzetlerinin sergileneceği Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) için gün sayıyor. 24-28 Ekim tarihleri arasında Antalya Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar, yerel üreticinin desteklenmesini bu sayede kırsalın yaşatılmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

YERLİYE SAHİP ÇIK KIRSALI YAŞAT
ANADOLU’nun 12 bin yıllık yöresel lezzetlerini gün yüzüne çıkaran ve gün geçtikçe büyüyen Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) dokuzuncusu bu yıl 24-28 Ekim tarihleri arasında Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle gerçekleştirdiği ve açıldığı ilk yıl 24 bin kişinin ziyaret ettiği YÖREX’i bu yıl 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YERLİ MALININ ÖNEMİ
ATB ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, yöresel ürünlerin ve yerel üreticinin ülkenin kalkınması için desteklenmesi gerektiğinden yola çıkarak hayata geçirdikleri fuarın öneminin gün geçtikçe daha da anlaşıldığını söyledi.

‘HAKLILIĞIMIZ TESCİL EDİLDİ’
Hürriyet’e açıklama yapan Başkan Çandır, “10 yıl önce yöresel ürünlerin tüketimiyle ilgili yapılan çalışmanın bugün haklılığı tescil edildi. Herkes artık bize ait ürünlerin üretilmesini ve tüketilmesini ister hale geldi. Devlet de yerli malının önemine vurgu yaparak kendi üreticisini destekliyor ve ‘kendi üreticimin işi ve aşı artsın’ diyor” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

GÖÇÜ ENGELLEMEK
YÖREX’in hedefledikleri hakkında da bilgi veren Çandır, şöyle konuştu:
“Fuar ile yöresel ürünlerin varlığını koruyarak geliştirmeyi, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimlerine yardımcı olmayı; yöresel ürünleri koruma altına alan coğrafi işaret tescili ile hukuki düzenlemelerin yaygınlaşmasını, yerel kalkınmayı, kadın istihdamını, kırdan kente göçü engellemeyi, genç nüfusun yerel ve yöresel ürünleri unutmamasını hedefliyoruz.”

‘YÖRESEL ÜRÜN KULLANIN’
Yöresel ürünlerin geleceğe aktarılması adına toplumun her kesimine büyük görev düştüğünü de kaydeden Başkan Çandır, “Aldığımız ürünlerde bize ait olan ürünleri tüketirsek, yerel üreticinin kalkınmasını sağlar, kırsalın gelişimine de katkı koyarız” dedi.

HEDEF 200 BİN ZİYARETÇİ
Antalya Fuar Merkezi’nde 2 bin 800 metrekarede 42 ilin katılımı ile başlayan fuarın bugün 6 bin metrekarede gerçekleştirileceğini kaydeden Ali Çandır, “Fuara bu yıl 12 kalkınma ajansı, 125 oda ve borsa ile belediye ve dernek katılacak. Geçen yıla oranla firma ve metre kare sayısı bakamından yüzde 15’lik bir artış söz konusu. YÖREX’i 200 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!