ANTALYA RUSLAR İÇİN MODA OLDU

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA RUSLAR  İÇİN MODA OLDU
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2019 10:59

Antalya’nın ana pazarı Rusya’da gerçekleştirilen MITT Moskova Turizm Fuarı’nda Antalya öne çıktı. Ruslar için Antalya’ya gitmenin adeta moda olduğunu belirten turizmciler, bu yıl sayı bazında yüzde 5, gelir bazında yüzde 15 artış bekliyor.

Haberin Devamı

RUSYA’nın başkenti Moskova’da bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilen ve 3 gün süren Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT) sona erdi. Turizm endüstrisinin en etkili seyahat ve turizm profesyonellerini bir araya getiren fuara, Rusya’nın 80 bölgesi ve 90 ülke katıldı. Daha önce bin 200 metrekare alana yayılan Türkiye standının, bu yıl 300 metrekareye düştüğü dikkati çekti. Fuarda Aspendos Yılı nedeniyle tanıtım materyallerinde antik kentin görselleri kullanıldı.

SAYI YÜZDE 5 YÜKSELİR

Fuarı Hürriyet’e değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, beklentilere paralel bir fuar olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl Antalya’nın 5 milyona yakın Rus turisti ağırladığını hatırlatan Yağcı, “Bu sene pazarın nasıl olacağı yönünde farklı görüşler vardı. Bu sene herkes, ortalama Türkiye’ye gelecek Rus sayısının yüzde 5 ile 10 civarında büyüyeceği görüşünde. Bunu gerçekleştirirsek zaten başarılı oluruz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA RUSLAR  İÇİN MODA OLDU


Rusya’dan yapılan erken rezervasyonlarda yüzde 10 artış yaşandığını belirten Yağcı, “Rusya pazarında özellikle bu seneki beklentimiz gelirin artırılması noktasındaydı. Bizde fiyatlarda yüzde 10-15 artış görüyoruz” diye konuştu.

RUSYA’NIN EKONOMİK DURUMU

Rusya’nın içinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin Yağcı şöyle cevap verdi: “Şu anki ekonomik yapıları geçen seneden farklı değil. Hatta bu sene Rusya ekonomisinde yüzde 1’lik bir büyüme gerçekleşti. Bence artık Antalya’ya tatile gelmek Ruslar için bir alışkanlık ve moda. Bizim fiyat beklentimiz de çok abartılı ve gerçekten uzak değil. Pazarın gerçeğiyle uygun. Rakip destinasyonlarla da parelel baktığımızda fiyatlar makul.”

ANTALYA RUSLAR  İÇİN MODA OLDU

ÇALIŞMALARIN KARŞILIĞI ALINDI

Antalya Ticaret ve sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin de fuarın Türkiye ve Antalya açısından oldukça iyi geçtiğini söyledi. Bu yıl en azından geçen yılki sayıyı koruyacaklarını gördüklerini belirten Çetin, şunları anlattı:
“Geçen yıl Rus misafirde en üst sayıyı yakalamıştık. Bu yıl 5 milyona kadar gideriz. Yüzde 15 civarında bir artış sağlarız gibi görülüyor. ITB Berlin ve MITT Moskova en önemli turizm fuarları. 3 senedir moralimiz bozuktu ama 2018 ve 2019 toparlanma yılı oldu. Yaptığımız çalışmaların karşılığını alarak, ülkeler arasındaki ilişkilerin ne kadar düzeldiğini gördük. Antalya açısından 2019 yılı da rekor yılı olacak gibi gözüküyor.”
Rusların hala deniz, kum ve güneş, yani resort turizmi için kente geldiklerini ifade eden Çetin, “Biz tarihle, kültürle onları çekmeye çalışıyoruz. Ama şu anda buna Ruslardan çok Avrupa karşılık veriyor. Umarım önümüzdeki yıllarda Rusya’dan da tarih ve kültür için geleceklerin sayısı artacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!