ANTALYA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2019 10:46

10’uncu Antalya Kitap Fuarı, Cam Piramit’te kapılarını açtı. 20 Ekim kadar sürecek fuar programında 150 yayınevi ve 205 yazar yer alıyor.

Haberin Devamı

BU yıl 10’uncu kez düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, Cam Piramit’te düzenlenen törenle açıldı. 20 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak fuar kapsamında 150 yayınevi ve 205 yazarın katılımıyla söyleşiler, imza günleri ve kitap tanıtımları yer alıyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, kitap fuarına onur konuğu olarak katılan Yazar Doğan Hızlan’a plaket takdim ettiği törende, ilçe belediye başkanlarının katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

ANTALYA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

KONFÜÇYÜS ANTALYA’DA OLSAYDI
Fuarın açılışında yaptığı konuşmada Konfüçyüs’ün ‘Tanrım bana kitap dolu bir ev, çiçek dolu bir bahçe nasip et’ sözünü hatırlatan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Konfüçyüs, Antalya’da yaşasaydı sadece kitap dolu bir ev isterdi. Çünkü dünyanın en güzel yeri olan çiçek gibi bir şehrimizde kitap dolu bir ev Konfüçyüs’e yeterdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız 10 yıl önce ilçe belediye başkanıyken ‘Okumak lazım’ demiş ve bu kente çok önemli bir kültür sanat markası hediye etmiş. Bu yıl 10’uncusunu yapıyoruz ve artık Antalya Kitap Fuarı olarak daha da gelişerek kentimizin kültür sanat hayatına katkı vermeye devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

ÇADIRDAN BUGÜNE
Bu yıl ‘Birlikte okuruz’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 yıl önce ilk adımını attıkları kitap fuarının en çok övgü ve teşekkür aldığını ifade etti. Kitap fuarına çadır kurarak başladıklarını belirten Böcek, “Bugünleri gördüğümüz için çok mutluyum. İlk yılki çadırımızda kitaplarımız ıslandı. 5’inci yılda fuarı kuracak yer bulamadık. Ama yine de fuarı her yıl büyüterek bugünlere getirdik. Bu yıl fuarda 150 yayınevi ve 205 yazarı ağırlıyoruz. Ben de fuar programında ‘Ben bu şehre aşığım’ adlı kitabımla imza gününde yer alacağım” dedi.

Haberin Devamı

YABANCI DİLDE KÜTÜPHANE
Fuara bu yılın onur konuğu olarak katılan yazar Doğan Hızlan da, “Bu 10 gün boyunca kültürün başkenti Antalya olacak. Kitapçıya gittiğiniz zaman hep son kitapları görürsünüz. Ama kitap fuarına gittiğinizde sevdiğiniz yazarların bütün kitaplarını görürsünüz. Ayrıca herkes bir parça indirim bekliyor, bu da önemli. Yazarları merak edersiniz, onlar da imza günlerinde yer alır. Turizmin yaygın olduğu yerlerde kültür turizmi de yaygınlaşıyor. Çünkü gelenler bir yerin sadece denizini, güneşini kumunu değil, insanlarının ne yaptığını da merak ediyor. Ben Antalya’da birçok yazarın eserinin yabancı dile çevrilmiş kitaplarından da bir kütüphane yapılmasını belediye başkanı ve valimizden istirham ediyorum. Çeşitli ülkelerden gelenler yazarlarımızı okur. Bu şekilde tanıtıma katkı da sağlayabiliriz” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ
Kurum olarak birçok fuar açtıklarını ifade eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ise, kitap fuarlarının heyecan veren en önemli etkinliklerin başında yer aldığına dikkat çekti. Çetin, “Bu etkinliği daha da geliştirerek devam ettirmeliyiz. Eski binamızı kültür ve sanat merkezi yaptık. Antalya’nın kültür ve sanatının gelişmesine katkısı olan kitapların basılmasına da destek veriyoruz. Antalya’nın artık bir müzeler kenti, sanatın merkezi olması için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!