ANTALYA EMLAKÇILAR ODASI UYARDI: KOMİSYON İNDİ FİYATLAR UÇMASIN!

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA EMLAKÇILAR ODASI UYARDI: KOMİSYON İNDİ FİYATLAR UÇMASIN
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 09:53

Konut sektörünü canlandırmak için bazı bankaların kredi faiz oranlarını düşürmesinin ardından Antalya Emlak Komisyoncuları Odası mülk sahiplerine ve müteahhitlere uyarıda bulundu. Oda başkanı Şeref Sağlam, “Faizlerin inişini gerekçe göstererek ev fiyatlarını artırma yoluna giderseniz bu sürecin sektörü hiçbir katkısı olmaz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının hemen ardından 3 banka 10 yıl vadeli 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.98 seviyesine çekti.

SÜREÇ DOĞRU YÖNETİLMELİ

Kararın emlak sektörüne nasıl yansıyacağı merakla beklenirken, Antalya Emlak Komisyoncuları Odası’ndan müteahhit ve mülk sahiplerine fiyat uyarısı geldi. Oda Başkanı Şeref Sağlam, faiz oranı indiriminin sektöre hareket getireceğini fakat sürecin doğru yönetilmesi gerektiğini söyledi.

ANTALYA EMLAKÇILAR ODASI UYARDI: KOMİSYON İNDİ FİYATLAR UÇMASIN

KATKISI OLMAZ

Faiz indirimi ile birlikte ev fiyatlarının yükseliş trendine geçtiğine vurgu yapan Sağlam, “Faizlerin inişini gerekçe göstererek ev fiyatlarını artırma yoluna giderseniz bu sürecin sektörü hiçbir katkısı olmaz. O yüzden sürece bütüncül olarak bakmak gerekiyor” diye konuştu. 

ZAM İSTİYORLAR

Haberin Devamı

Faiz indirimi kararı sonrası birçok telefon aldığını belirten Sağlam, “Ev sahibi arayıp, ‘Satış fiyatına zam yapalım’ diyor. Böyle bir mantık olur mu? Ev fiyatı artarsa satılmayan ev yeni satılmayacak. Bir taraftan faiz düşerken diğer taraftan fiyat artırmak doğru bir mantık değil” dedi.

FIRSATÇILIK YAPILMAMALI

Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tat ise şu bilgileri aktardı: “Belli bir miktar para biriktiren ve ev almak için faizlerin düşmesini bekleyen vatandaş için iyi bir süreç. Ancak bu kolaylık fırsatçılık olarak görülmemeli. Devletin katkısına müteahhit de, evini satan mülk sahibi de katkı koymalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!