Antalya DOB 'Carmen'i sahneleyecek

Güncelleme Tarihi:

Antalya DOB Carmeni sahneleyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 11:22

Antalya DOB 'Carmen'i sahneleyecek

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Bizet'in dünyaca ünlü 'Carmen' operasını bu sezon ilk kez sahneleyecek.

Antalya DOB, 'Carmen' operasını bu sezon ilk kez 4 Aralık Salı günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Libretto Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Evin Atik tarafından sahneye konulan eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor.

Eserde Antalya DOB orkestrasını Alexandru Samuil, Antalya DOB korosunu Mahir Seyrek, Antalya DOB çocuk korosunu Sinem Seçil Baddal yönetecek. Eserin dekoru Çağda Çitkaya, kostümü Alev Tol, ışık efektleri Müfit Özbek ve koreografisi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

3 perdelik eserde 'Carmen' rolünü Medine Tuganova, 'Don Jose' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Escamillo' rolünü Umut Tarık Akça, 'Micaela' rolünü Bilge Yılmaz, 'Zuniga' rolünü Emre Aytekin, 'Morales' rolünü Onur Alpaslan, 'Frasquita' rolünü Meriç Karataş, 'Mercedes' rolünü Tuğçe Oğuzülgen, 'Lillas Pastia' rolünü Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancairo' rolünü Ümit Burak Tekinay ve 'Le Remendado' rolünü Devrim Demirel canlandıracak.

Fiyatları 10, 30 ve 40 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!