Alanya'da el sanatları ve resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Alanyada el sanatları ve resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 10:34

Alanya'da el sanatları ve resim sergisi

Haberin Devamı

 

ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırlanan 'Engelsiz Sanat Atölyesi Geleneksel El Sanatları ve Resim Sergisi' açıldı.

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Engelsiz Sanat Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan Engelsiz Sanat Sergisi'nin Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış programına Alanya Belediye Başkan Yardımcı Nazmi Yüksel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Emine Çalış ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu Esra Yemez, "2014 yılında gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Sanat Atölyesi'nde engelli birey ve yakınlarına; karakalem, yağlı boya, ebru çalışması, kabak boyama, qualling, filografi, ahşap boyama, sabundan meyve yapımı, ipek kozasından çiçek yapımı gibi sanat alanında birçok kurs vermekteyiz. Bir yıl boyunca atölyemizde yapılan çalışmaların sizlerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

'ÖZEL EĞİTİM OLMADAN, ÇAĞDAŞ EĞİTİM OLMAZ'

Engelsiz Sanat Atölyesi el sanatları öğretmeni Ayşegül Macar Koçak, "Özel eğitim olmadan, çağdaş eğitim olmaz. Ne mutlu ki bana bu engel tanımaz imzaların sahipleriyle bu süreçte yol arkadaşlığı yaptım, şeref duydum" diye konuştu.

YÜKSEL, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, "Sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz sergimizin açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de daha sonra sergi alanını gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!