Akseki'de yöresel lezzetler tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Aksekide yöresel lezzetler tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 12:23

Akseki'de yöresel lezzetler tanıtılacak

Haberin Devamı

 

Özgür ÖZTÜRK/AKSEKİ, (DHA)- ANTALYA'nın Akseki ilçesinde girişimci Mustafa Kavasoğlu öncülüğünde, yöresel lezzetlerin tanıtılacağı ve çeşitli yarışmalarla etkinliklerin düzenleneceği 'Sarıhacılar Güz Etkinliği' 19- 20 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Akseki'nin 800 yıllık yerleşim yeri Sarıhacılar Mahallesi'nde yaptığı çalışmalarla gündeme gelen girişimci Mustafa Kavasoğlu, bölgenin kültürel dokusunun da ele alınması amacıyla 'Akseki Yöresel Lezzet Günleri' başlığı altında gastronomi etkinliği düzenledi. Bunlardan ilki 19- 20 Ekim tarihlerinde 'Sarıhacılar Güz Etkinliği' adı altında gerçekleştirilecek. Akseki Belediyesi ve Akseki Eğitim Hayratı Derneği de projeye destek verecek.

Kış hazırlıklarının yoğun olarak yapıldığı döneme denk gelen etkinliklerin ilk günü olan 19 Ekim Cumartesi, pekmez, Yörük tarhanası ve pestil yapımıyla ilgili aktiviteler düzenlenecek. Öğle yemeğinde yöreye has ekşi tarhana çorbası, kabuklu fasulye, holuska, saraylı tatlısı ve Akseki kurabiyesi katılımcılara ikram edilecek. Aynı gün müze, ipekyolu ve düğmeli evler gezileri yapılacak.

Etkinliğin ikinci gününde ise holuska, kabuklu fasulye, Akseki kurabiyesi, ekşi tarhana çorbası ve saraylı tatlısı dallarında yemek yarışması ve bölge el sanatlarından ağaç kaşık yapımı yarışmaları yapılacak. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Mustafa Kavasoğlu, "Bu faaliyetler unutulan lezzetlerimizi gün yüzüne çıkaracak, Akseki'mizin gastronomik kültürel hafızasını oluşturacak ve bölge halkının sosyo- ekonomik yapısına katkı sağlayacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!