Ak Partili kadınlar şiddete 'turuncu çizgi' çekti

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili kadınlar şiddete turuncu çizgi çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 13:52

Ak Partili kadınlar şiddete 'turuncu çizgi' çekti

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Ak Partili kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş yaparak, kadına yönelik şiddete 'turuncu çizgi' çekti.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında 81 ilde şiddete karşı 'turuncu çizgi' yürüyüşü düzenledi. Antalya'da dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ndeki Sahil Yaşam Parkı'nda gerçekleşen yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Özçay ve çok sayıda kadın katıldı. Kalabalık, yakalarına taktıkları turuncu kurdele ile kadına yönelik şiddete karşı olduklarına dikkati çekti.

Kalabalık, sahil boyunca ellerinde 'Haddini aşan öfkeye yenik düşme', 'Kadın güçlenirse toplum güçlenir' yazılı dövizler taşıyarak bir süre yürüdü. Yürüyüşe Türel ailesinin köpeği 'Maça' da eşlik etti. Başkan Türel ve eşi Ebru Türel, sırayla Maça'nın tasmasından tutarak birlikte yürüdü.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Özçay, kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde aynı biçimde gerçekleştiğini ve aile içi şiddetin hala en yaygın şiddet biçimi olduğunu söyledi. Özçay şöyle konuştu:

“Ak kadınlar olarak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, kadına yönelik her türlü şiddete turuncu çizgimizi çekiyoruz. Aynı hassasiyetle, tüm toplumu da turuncu çizgilerini çekmeye davet ediyoruz. Sağlıklı bir toplum ve gelecek nesiller için kadına yönelik şiddete karşı hep birlikte turuncu çizgimizi çekelim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!