ACENTE ŞOFÖRÜNE SINIR MÜJDESİ

Güncelleme Tarihi:

ACENTE ŞOFÖRÜNE SINIR MÜJDESİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 13:29

UBER düzenlemesi kapsamında D2 Yetki Belgesi ile taşımacılık yapan acentelere uygulanan 7 yolcu sınırı ve rezervasyon zorunluluğu kaldırıldı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, kararın tüm kentler açısından emsal olacağını belirtirken, Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ise karar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

TAKSİCİ esnafını ile UBER şoförleri arasında başlayan hizmet tartışmasının arasında kalan seyahat acentelerine düzenleme müjdesi geldi. Yeni karara göre; D2 Yetki Belgesi ile taşımacılık yapan acentelere uygulanan 7 yolcu sınırı ve 12 saat önceden rezervasyon zorunluluğu kaldırıldı. Acente şoförleri kararı desteklerken, taksiciler tepki gösterdi

BİZE DE SORULMALI

Yeni düzenlemenin sevindirici olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Turizm sektörünü doğrudan etkileyecek konularda alınacak kararların, mutlaka turizm sektörünün paydaşları ile değerlendirilmesi çok önemli. O yüzden UKOME içerisinde TÜRSAB’ın temsil edilmesi gerekiyor” dedi.

SINIR KORUNMALI

Antalya’da yapılacak düzenleme ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ise D2 Yetki Belgesi ile taşımacılık yapan acentalara yolcu sınırı uygulanması gerektiğini savunarak, “Sınırın kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. Antalya’daki düzenlemeyi de bu çerçevede Büyükşehir’e sunacağız” diye konuştu.

HAMAMCI YOLCU TAŞIYOR

Haberin Devamı

Özellikle yaz aylarında Antalya’daki korsan araç sayısının tavan yaptığını vurgulayan Alkan, “Bu kentte bizden çok yabancı plakalı araçlar turist taşıyor. Hamamcı, derici taşımacılık yapıyor. Biz ne yapalım? Taş mı yiyelim? TÜRSAB şoförü tabi ki tur yapacak, turist taşıyacak. Ama bunun bir düzeni olmalı. Biz herkes para kazansın istiyoruz” dedi.

AKDENİZ’DEN TEPKİ GELMİŞTİ

TÜRSAB Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Şahin, araçlara uygulanan yolcu sınırına tepki göstererek, “Yeni düzenlemeye göre; D2 belgeli araçlarımız korsan muamelesi görecek. Bu durum bir an önce düzeltilmeli aksi halde turizm sektörü çok ağır zararlar görür” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!