33 YAŞINDA 11 AMELİYAT

Güncelleme Tarihi:

33 YAŞINDA 11 AMELİYAT
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2018 10:29

Antalya’da yaşayan Firuze Kemal’in hayatı,özel bir hastanede yapılan diz ameliyatı ile alt üst oldu. Dizi enfeksiyon kapan ve kemik veremine yakalanan Kemal, 11’inci ameliyatına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da faaliyet gösteren özel bir hastanede diz ameliyatı olduktan sonra kemik veremine yakalanan 33 yaşındaki tekstilci Firuze Kemal, 11’inci ameliyatına hazırlanıyor. Yanlış müdahale iddiasıyla yargı mücadelesi başlatan Kemal, “Dava süreci devam ederken hastalığın yayıldığını öğrendim. Bacağıma protez takılabilmesi için yeniden ameliyat olmam gerekiyor” dedi.

33 YAŞINDA 11 AMELİYAT

HASTALIK YAYILIYOR

Şu ana kadar 10 kez bıçak altına yattığını anlatan Kemal, “4 yılda 9 kez ameliyat oldum. Bu sırada yargı mücadelemde devam etti ve ben yine bıçak altına yattım. Bu esnada hastalığın yayıldığı haberini aldım. Şimdi yeniden ameliyat olmayı bekliyorum. Dava sonuçlanana kadar daha kaç kez ameliyat olacağımı ben de bilmiyorum” diye konuştu.

DAYANACAK GÜCÜM KALMADI

Haberin Devamı

Engellilik oranının her ameliyat sonunda arttığını savunan Kemal, şöyle dedi: “Yanlış teşhis ve tedavi kurbanıyım. Diz bölgemdeki kemiklerin tamamı alındı. Devlet hastanesinde yapılan kontrollerde ilk ameliyatımın neden yapıldığını bile anlamadılar. Yargının nasıl bir karar vereceğini bilmiyorum ama benim dayanacak gücüm kalmadı.”

NE OLMUŞTU?

İlk ameliyatından 5 ay sonra dizinin hemen altında büyük bir kitle fark ettiğini anlatan Kemal, ameliyatı yapan hastaneye başvurduğunu fakat kendi doktorunun işinden ayrıldığını öğrenince Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giderek muayene olduğunu anlatmıştı. Yapılan tetkiklerde ilk ameliyat sonrası dizinde enfeksiyon oluştuğunu öğrenen Kemal, yeniden ameliyata alındığını vurgulayarak, “İlk ameliyat sonrası düzenli olarak kontrollerime gittim. Bana hiçbir şekilde enfeksiyon teşhisi konmadı. Bacağımdaki kisti hissedip devlet hastanesine gidince korkunç gerçeği öğrendim. Doktorlarım dizimde sadece enfeksiyon değil, kemik veremi de oluştuğunu söyledi” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!