2019 altın yıl olacak

Güncelleme Tarihi:

2019 altın yıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 10:03

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya için ilk kez kullandığı ‘stratejik ortak’ ifadesi ve vize müjdesi Antalya iş dünyasını heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri, 2019 yılının Türkiye ve Rusya için ‘altın yıl’ olacağını düşünüyor. 

Haberin Devamı

 İŞ DÜNYASINDA MOSKOVA UMUDU
TÜRKİYE ile Rusya arasında öngörülen ‘stratejik ortaklık’, Antalya’daki turizm, sanayi ve tarım sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı. Politik yakınlaşmanın ticari ilişkilere de olumlu yansıyacağını düşünen iş insanları, 2019 yılının Türkiye ve Rusya için ‘altın yıl’ olacağını belirtiyor.

ADIMLARI DESTEKLİYORUZ
Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik söylemlerin umut verici olduğuna dikkati çeken Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, “Özellikle vize serbestliği konusundaki söylemler ihracat sektörü için çok önemli. Hükümetin attığı adımları iş dünyası olarak biz de destekliyoruz” dedi.

İLİŞKİ TABANA YAYILMALI
Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin sanayici açısından önemine vurgu yapan Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, “Antalya’da üretilen birçok ürünün Rusya’da büyük değer gördüğünü biliyoruz. Politik ilişkiler sonunda sağlanan uzlaşı ortamı hızla tabana yayılabilirse, iş dünyası bu süreçten karlı çıkacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 MİLYONU YAKALARIZ
Uzun vadede 10 milyon Rus turistin hedeflenebileceğini kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da şunları dile getirdi: “Özellikle vize muafiyetine yönelik açıklamalar birçok sektör açısından umut verici. İki ülke arasındaki yakınlaşma dolaylı olarak turistin tercihlerini de etkiliyor. O yüzden stratejik ortak değerlendirmesi iki ülke halkları için büyük önem taşıyor.”

‘KAZANÇ OLARAK GERİ DÖNECEK’
Moskova’da atılan adımların özellikle tarım sektörünü etkileyeceğini dile getiren Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, “Rusya’ya yönelik ihracat uygulamalarında ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Ancak son dönemde bu sıkıntıların büyük bölümü aşıldı. Şu anki yakınlaşmada özellikle 2019 yılında bize büyük bir kazanç olarak geri dönecek” diye konuştu.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Sergey Lavrov’un, Moskova’da düzenlediği ortak basın toplantısına Antalya iş dünyasının yakından takip ettiği konular damgasını vurmuştu. Antalyalı ihracatçıların ‘Vize duvarları yıkılsın’ çağrısıyla gündeme taşıdığı vize serbestliği ile ilgili konuşan Lavrov, “Uzmanlarımıza talimatlar verilecek. Atılacak adımlar görüşülecek. Umarım en kısa zamanda müjdeyi alacaksınız” demişti.
Turizmle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, şu tespitleri de yapmıştı: “Bu sene 6 milyon civarında Rus dostumuzu Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Gelecek sene bu rakam daha da artacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!