Zirvede sessiz oyun

Güncelleme Tarihi:

Zirvede sessiz oyun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 09:54

En yakın rakibinden 5 puan farkla yarışı önde götüren Gençlerbirliği, Denizlispor ile deplasmanda berabere kalırken, avantajını Ege temsilcisi karşısında korumayı bildi.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin lideri Gençlerbirliği, takipçisi Denizlispor ile deplasmanda oynadığı kritik ve gergin maçta 0-0 berabere kaldı ve rakibi ile arasındaki 5 puanlık farkı korumayı bildi.
Zirve yarışını yakından ilgilendiren maça, ev sahibi ekibin taraftarları yoğun ilgi gösterdi ve 15 bin kişilik Denizli Atatürk Stadı’nı tamamen doldurdu. Kırmızı-siyahlılar, maça çıkarken 34 puanla zirvede yer alırken, ikinci sıradaki Denizlispor, 29 puana sahipti. Sezon başından bu yana liderlik koltuğunda oturan Başkent ekibi, bu maç öncesinde ligde oynadığı son iki deplasman maçını kaybetmiş, son dönemdeki performansı ile yükselişe geçen ve evinde oynadığı 5 maçı da kazanan Ege temsilcisi ise ikinci sıraya kadar tırmanmıştı.

DEPLASMAN KAYIPLARI ARTTI

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Ahmet İlhan’ın yokluğunda, hücum hattını; Nadir Çiftçi, Deniz Yılmaz ve Jailton üçlüsü ile onları destekleyen Sessegnon’dan oluşturarak oyuna başladı. Oyunun ilk yarısında iki takım da birbirini kontrol ederken, çabalar gol getirmedi ve devre golsüz tamamlandı.
İkinci yarının ilk bölümünde de tablo değişmedi. İki takım kontrollü oyunda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 0-0 sona erdi. Gençlerbirliği, bu sonuçla, son 3 deplasman maçında 8 puan yitirdi.
Haftayı Boluspor yenilgi ile kapatırken, Gençlerbirliği’nin takipçilerinden Gazişehir Gaziantep bugün sahasında oynayacağı maçı kazanırsa, puan farkını 4’e düşürecek ve ikinci sıraya yükselecek.

SERİ BOZULDU

Haberin Devamı

Gençlerbirliği ve Denizlispor, dünkü maçla birlikte, 57. kez karşı karşıya gelirken, Başkent ekibinin galibiyeti 22, Denizlispor’un ise 20’de kaldı. Beraberlik sayısı ise 15’e çıktı.
Ligde Kardemir Karabükspor’u farklı yenen, Ziraat Türkiye Kupası beşinci tur ilk maçında Hatayspor’u son dakika golü ile mağlup eden kırmızı-siyahlıların iki maçlık galibiyet serisi de bitti. Başkent ekibi ligin 16. haftasında, sahasında ligin bir başka iddialı takımlarından Gazişehir Gaziantepspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!