Zirve yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Zirve yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2019 10:05

Osmanlıspor, Eryaman’daki ilk derbide, Gençlerbirliği’ni yenip Süper Lig yolunda önemli bir adım attı: 2-0.

Haberin Devamı

Mor-sarılar galibiyet serisini 8’e çıkarırken, ilk yarıdaki yenilginin rövanşını alıp, olası ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi. Kırmızı-siyahlılar ise ikinci yarıda oynadığı 4. maçta da sahayı puansız terk edip, kredisini tüketti. Gençlerbirliği’nde Ahmet Oğuz ve Yasin Pehlivan, cezaları nedeni ile maçta forma giymezken, Selçuk Şahin ve Mert Nobre 18 kişilik kadroda yer almadı. Teknik Direktör Erkan Sözeri, yeni transferlerden Erdem Özgenç, Barış Başdaş ve Bogdan Stancu’yu 11’de sahaya sürdü. Bady ve Jailton da uzun süre sonra bir arada görev yapan isimler oldu. Osmanlıspor ise ideale yakın tertipi ile mücadeleye başladı. Sözeri, ilk yarım saatin ardından, Bady’i çıkarıp, Matei’yi oyuna aldı.

GOLLER ERKEN GELDİ

Oyuna hızlı başlayan Osmanlıspor, 6. dakikada öne geçti. Mor-sarılı takımın atağında, geçmişte Gençlerbirliği forması da giyen Burhan Eşer, topu filelere gönderip, takımını 1-0 öne geçirdi. Gençlerbirliği, daha ne olduğunu anlamadan ve toparlanma fırsatını bulamadan 10. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Geçen hafta takımını galibiyete taşıyan isim olan Sinan Kurt, bir kez daha sahne aldı ve farkı ikiye çıkaran golü attı. İlk 45 dakikalık bölümde Gençlerbirliği topa yüzde 60 oranında sahip olurken, bu alanda rakibinin gerisinde kalmasına rağmen, daha etkili ataklar geliştiren Osmanlıspor, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

BASKI SONUÇ VERMEDİ

İkinci yarıya büyük baskı kurarak başlayan Gençlerbirliği, üst üste yakaladığı pozisyonlarda; Nadir, Jailton, Sesegnon, Alper ve Stancu ile değerlendiremedi. Maç 2-0 tamamlanırken, Osmanlıspor galibiyet serisini 8’e yükseltip, rakibini yakaladı. Gençlerbirliği ise üst üste 4. kez yenilip, 41 puanda kaldı.

 NOTLAR:

Haberin Devamı

* Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eryaman Stadı Basın Tribünü’nde, Ankaralı gazetecilerle birlikte maçı izledi. Bakan Kasapoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şube Başkanı Hüseyin Doğru ve basın mensupları ile bir süre sohbet etti.
* Kale arkası tribünlerinde açılan “Gençler Yaşlanır Cavcav Ölmez” pankartı, maçın en dikkat çeken notları arasında girdi.
* Gençlerbirliği taraftarları 3 bin kişilik bir tribün desteği sağlarken, Osmanlıspor’u ise 200 kadar taraftar grubu destekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!