Zeytinyağlı yiyelim basma da fistan giyelim

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağlı yiyelim basma da fistan giyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2019 15:34

Türkiye’de üretilen zeytinyağları uluslararası yarışmalarda üst üste ödüller alırken, bu ödüllü yağlardan biri daha, yeni bir markayla Ankaralılarla tanıştı.

Haberin Devamı

Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra zeytincilik ve zeytinyağı üretimine yönelen Ersan Atar, Balgat’ta açtığı satış ofisi ‘Egeria Zeytinliği’nde, uluslarası yarışmaların en prestijlilerinden olan International Extra Virgin Oil Competition’da gümüş madalya alan zeytinyağını tüketici ile buluşturuyor. Zeytinciliğin, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde baba mesleği olduğunu anlatan Atar, “Ege, her uluslarası yarışmadan mutlaka bir ödülle dönülmesini sağlayacak kadar cömert bir coğrafya. Biz de işte bu anlayışla ürettirdiğimiz gümüş ödüllü zeytinyağını Ankaralılarla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz” diyor. Geçmiş yıllarda, toplumun tüketim alışkanlıklarını yönlendirmek amacıyla türküde geçen “Zeytinyağlı yiyemem aman basma da fistan giyemem aman...” sözüne de atıfta bulunan Atar, “Biz, Egeria Zeytinliği olarak, sırf bu nedenle sloganımızı; değerli Canan Karatay hocamızın dediği gibi, ‘Zeytinyağlı yiyelim, basma da fistan giyelim’ olarak belirledik” ifadesini kullanıyor.

Haberin Devamı

İYİ ZEYTİNYAĞININ 6 HALKASI

Atar, iyi zeytinyağı elde etmenin; ‘ağacın bakımı’, ‘hasadı’, ‘sıkımı’, ‘saklanması’, ‘pazarlanması’ ve ‘bilinçli tüketimi’ şeklindeki 6 halkalı bir zincirle mümkün olduğunun altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!