Zaferle döndü

Güncelleme Tarihi:

Zaferle döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 10:10

Ankaragücü, Afyon Zafer Stadı’nda oynamak zorunda kaldığı kritik mücadelede, Akhisarspor’u 1-0 yenip, ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 5. haftasında, Yenikent Osmanlı Stadı’nın bakımda olması nedeni ile iç saha maçını Afyon Zafer Stadı’nda oynamak zorunda kalan Ankaragücü, Akhisarspor’u 1-0 yenip, ligdeki ikinci galibiyetini aldı. Ankaragücü’ne, üç puan getiren golü ilk yarıda El Kabir attı.
Sarı-lacivertliler, ikinci ligde mücadele ederken, cezası nedeniyle iki maçını Afyon’da oynamıştı. Başkent ekibi, Karşıyaka’yı 1-0, Aydınspor 1923’ü 2-0 yenerken, bu statta ağırladığı üçüncü Ege temsilcisi Akhisarspor’u da 1-0 yenip, 3’te üç yaptı ve bu maçlarda kalesinde hiç gol görmedi.

HAMLEYE KARŞILIK VERDİK

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Akhisarspor’a net pozisyonlar vermeyerek, maçı 1-0 kazandıklarını söyledi.
Kartal, Akhisarspor’un son 5-6 yıldır ligde nasıl futbol oynadığını bildiklerini belirtip, şöyle konuştu:
“İlk yarı golden sonra ikinci bölge savunması yaptık. Rakip çok fazla geldi gibi görünse de net pozisyonlar vermedik. İkinci yarı Saffet Susiç çok önemli bir hamle yaptı. Çift santrfora dönerek, iki oyuncu değişikliği birden yaptı ve savunmayı üçledi. Bir iki pozisyon dışında çok fazla tehlike yaşamadık. Onların hamlesine biz de hemen cevap verdik. Yaptığımız bu hamlelerle oyunun dengeli gitmesini sağladık.”
Akhisarspor Teknik Direktörü Saffet Susic, erken yedikleri golün her şeyi değiştirdiğini, iyi pozisyonlar buldukların ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Haberin Devamı

KARTAL’DAN KOÇ’A TEŞEKKÜR

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Ülker Stadyumunu kendilerine verdiğini, ancak geç kalındığı için maçı Afyon’da oynadıklarını söyledi.
Kartal, sezon başından beri zorluklarla mücadele ettiklerini dile getirip, şöyle konuştu:
“Hazırlık maçı yapamadık. TSYD Kupası’nı oynayamadık. Son dakikada Osmanlı Stadı tahsis edildi, zeminin uygun olmadığı söylendi. Başka kulüpler, zeminlerinin hazır olmadığı gerekçesi ile bize statlarını veremeyeceklerini söyledi. Ali Koç’u ben aradım. Bize stadını açtı ancak perşembe akşamı olduğu için yetişmedi. Fenerbahçe’ye ve kendisine teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!