Yürüyen merdivende tehlikeli hareketler

Güncelleme Tarihi:

Yürüyen merdivende tehlikeli hareketler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 10:09

Kentte zaman zaman arızalanan yürüyen merdivenlerin bazılarının çocukların tehlikeli oyunları sonucu çalışmadığı ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde okul çağındaki çocukların acil butonuna basarak merdivenleri durdurduğu görüldü.

Haberin Devamı

Başkent’te birçok bölgede yer alan yürüyen merdivenlerden bazılarının arızalanmasının sebebinin çocuklar ve duyarsız vatandaşlar olduğu ortaya çıktı. Yürüyen merdivenlerin çalışmaması yönündeki şikâyetlerin artması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye ekipleri harekete geçti. Güvenlik kameralarını tek tek inceleyen ekipler, merdivenlerin çocukların oyun alanına dönüştüğünü gördü. Yürüyen merdivenleri eğlence aracı haline dönüştüren okul çağındaki çocukların, acil durumlarda kullanılmak üzere zorunlu olarak bulundurulan durdurma butonlarına basarak kaçtığı, güvenlik kameralarına yansıdı.

OYUN ALANINA ÇEVİRDİLER

ANKARAY ve metro başta olmak üzere şehrin dört bir tarafında yer alan alt ve üst geçitlerde bulunan yürüyen merdivenleri geçici olarak durduran çocukların güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde; bilgisizce ve tehlikeli hareketlerde de bulunduğu görüldü. Merdivenleri oyun alanına çeviren çocukların hayatlarını tehlikeye attıkları görüntülere yansıdı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARI UYARIN

Periyodik olarak bakım ve onarım çalışmaları yapılan yürüyen merdivenleri yeniden çalıştıran Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, ailelerin ve vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması ve çocuklarını uyarmalarını istedi. Yetkililer, yürüyen merdivenlerin çalışmadığına yönelik vatandaşlar tarafından “Alo 153 Mavi Masa”ya iletilen şikâyetlerde özellikle yaşlı, hamile ve engelli vatandaşların mağduriyet yaşadığının altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!