Yolları azimle geçti

Güncelleme Tarihi:

Yolları azimle geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2019 14:49

Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle Trans Türkiye Ultra Bike Race adlı bisiklet yarışına tek kadın sporcu olarak katılan Ankara Tıp Mezunu Yenimahalleli Zeliha Betül Demir, Artvin Hopa’dan başlayıp Antalya Kemer’de son bulan 12 günlük yarışta başarısıyla göz doldurdu.

Haberin Devamı

İlk kez organize edilen Türkiye Ulusal Bisiklet Dayanıklılık Yarışını, katılan 28 kişiden ancak 8’i tamamlayabildi.
Başarılı bir şekilde finale ulaşanlar arasında yer alan Zeliha Betül Demir, tek kadın olarak katıldığı yarışmada hızı ve azmiyle dikkati çekti.
12 gün süren yarışmada toplamda 2 bin 300 km sürüş yapan Demir, takım olarak katıldıkları yarışta kendi kategorilerinde ikinci olarak Yenimahalle’yi gururlandırdı.
Bisiklet sporu için büyük önem taşıyan yarışmaya, kadın olduğu için zorlanacağını söyleyenlere kulak asmayıp katıldığını belirten Demir, “Kadınlar isterse her şeyi başarabilir. Bisiklet sporu ülkemizde çok yaygın değil. Bu sporun yaygınlaşması ve gelişmesi açısından bu tarz faaliyetlerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Başta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar olmak üzere bana güvenen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!